Thursday, February 23, 2012

Bebelan 54/366 - A Lil Bit Busy :D

[ Pic credits to GoogleDotCom]

Yuhuuuu....lama gila tak berupdate...a lil bit busy..yer busy gak la but yet am just happy with wat am doing at the moment...insya allah things are getting better i guess :P

yer saya busy...di office pon busy jugak...di rumah pon bz jugak...err kat rumah melayan game kat fb..biasa la..nak wat apa lagi kan..tapi now modem tabako polak gara2 kilat yg kuat...so am back buzy layan cita jepun and korea yg masih berbaki dalam external hd keh keh..

recently layan cita Jepun - Bambino..perghhhh memalam tgk cita ni pastu telan2 air liur tgk depa masak mcm2 jenis pasta...err dabes pon cita ni dulu semlm..hero nya semua ensem2 keh keh...4 bintang dr saya huhuhuhu

and semlm layan korea lak - My Fair Lady..perghhh hero ensem jugak...sgt2 la ensem and cita mcm best..so apa lagi memalam marathon cita ni ler sampai abis somewehere weekend maybe keh keh...dabes tgk cita leh rate brapa bintang ekekekekke

so ni la sebabnya saya agak buzy bila di rumah skrg.....layan cita2 korea n jepun ni sementara modem di tukar ganti oleh ayahanda huhu...

oh yer semlm bolasepak pemilihan tuk sukan olimpik...malaysia di belasah oleh jepun 4-0..mak aihhhh kejap2 je gol..kemain tau pemain2 jepun ni....tak tertangkap bola dek si apek kan...dah tu sik main depan pintu gol je cemana keh keh...so peminat2 bolasepak, korang sabar je..lom ada rezeki bolasepak msia nak ke sukan olimpik..tapi who knows 1 day they will kan...insya allah..

ok la..am done with semua cerita in one entry..pantas gila menaip neh..keh keh...

to all..its almost weekend..enjoy yr last 2 days working and have a good weekend ahead...cya :)

Friday, February 17, 2012

Bebelan 48/366 - #BR1M




Ok..on 16 February 2012 terima this letter saying that my BR1M di luluskan....so check the surat..selak2 envelope kot2 ada voucher RM500 dalam tu..tapi nan ado...yg ada adalah Jemputan ke majlis agihan boucer BR1M pada 14 February 2012... surat menggunakan envelope urusan seri paduka baginda dan ada no telepon rumah atas sampul surat...surat juga menggunakan letterhead kementerian kewangan msia putrajaya..

Ok am curious...memula dah tau di luluskan letak je la voucher dalam tu..sah2 nama mereka2 yg lulus dah korang submit kat bank kan..dan kedua surat sampai lambat...pengagihan dah lepas tarikh..

so..boucer2 yg tak di tuntut tu akan dapat kat sapa??am just wonder...yeah..sure ada yg fed up terus tak amik..menyusah kan ada la..and somemore nak ke sana sini bagai...at least just letak dalam envelope beserta surat kelulusan..isnt it as easy as ABC...memudah kan rakyat demi satu sokongan :) kan kan

ai is sad...sebab surat sampai lambat..tarikh agihan voucer dah lepas n yet has to call this ppl n tat ppl tuk my own hak..grrrrrr and i will call n call semua nama yg ada dlm surat tu tuk my own money...even RM500 but still its mine...

Thursday, February 16, 2012

Bebelan 47/366 - Sampai Hati ek...Terasa :(

Hurm....kejap je pon tapi still tak boleh...with the bla bla bla bla bla...and yet tak ada pon jugak dalam waktu terdekat... 

 Sampai hati..tak sangka sungguh2...and tergamak eh buat mcm tu...

Tuhan maha kaya...we may not know bila kita akan berada di bawah di masa kita sekarang sedang bergembira di atas...yeah i leave it to Allah SWT...dia yang mengetahui semuanya..dan ku mohon dari NYA agar di lindungi aku dan naim..selamanya... 

Yup..sedih..kali ni mmg sedih sgt2..and u shud know why!!

Sunday, February 12, 2012

Bebelan 43/366 - Penyelamat Sepanjang Masa

Korang sure tahu kan Vicks ni...what can I say abt this is ianya penyelamat sepanjang masa n sepanjang zaman kot..dr kcik dah guna vicks..bila pregnant pon guna vicks..naim masa baby pon sapu vicks kat dada..and now am still using it..tak penah jemu guna vicks :) 

Vicks ni mmg sentiasa akan ada dlm handbeg...kalau tak ada dlm handbeg rasa mcm am missing somethg...sebab kdg2 dlm keta pening2..ada vicks inhaler tuk legakan..dlm lrt lak ada yg busuk2 pastu nak termuntah..guna vicks inhaler gak..kdg2 kaki terseliuh skit kat opis atau memana..terus sapu vicks and it works..bila selsema pon guna vicks..even now memalam naim pon kdg2 nak vicks sapu kat dada dia.. 

Overall...vicks ni mmg membantu..korang setuju tak?? :P

Friday, February 10, 2012

Bebelan 41/366 - Belated Birthday Present


Wah...dah 2 bulan my bday berlalu..and semlm dpt present huhu...from someone called lovely sister **u know who u are babe** dan saya terharu sgt...she sees red n it reminds her of me **tats wat she told me hiks**..and here's the red handbeg from her..yezzaaaa love it so much as i love red..:) 

Hey dear..thanks so very much..we do helped each other a lot..dulu kini dan selamanya..insya allah..u take care and i love u always my dear sister...**hugs..**

Thursday, February 9, 2012

Monday, February 6, 2012

Bebelan 37/366 - Frust nyer :(


Was so frustrated..when suddenly my access to the office system been revoked because of one mistake from the previous co. :( ..tatau nak cakap cemana..becos of that nak masuk pc guna my username tak boleh..email access pon tak boleh..baru je dpt access accounting system now tak boleh access balik..my profile totally been deleted from the system..yeah one mistake which affects all :( and am requesting the IT dept to re-instate all my access..

And skrg bila p kerja last week..sedih sebab byk benda tak boleh buat..suppose to check on the monthly expense pon tak boleh..gila stress..errr hope by wednesday these hassles resolved and am able to access the system..really hope taw :(

err..Semalam Prophet Muhammad SAW's birthday..and cuti ganti hari ni..hari isnin..esok la Thaipusam..so a long holidays kan...saya di kedah since jumaat malam..kazen's wedding di perlis..and will be back to KL either today atau esok..harap tak jem kan :P

to all...enjoy yr holidays and those working..happy workings :)

Saturday, February 4, 2012

Thursday, February 2, 2012

Bebelan 33/366 - Chocs at langkawi :)

A short trip to Langkawi with Maksu and Naim and Zakwan..ada kazen's wedding..and esok pagi before back to mainland..we all ke kedai chocs kat Pekan Kuah..mmg tak berhajat nak beli apa2 pinggan mangkuk pon..cuma berhajat nak beli chocs jer :)


 

we all p kat kedai Hj Ismail ni..Hj Ismail ni pon ada another kedai jual all the pinggan mangkuk, corning and memacam lagi la..[ kalau ada rumah sendiri mmg membeli jugak la kot huhu]



and ni parts of chocs yg ada..err ekceli banyak n rambang mata gak la keh keh..tapi snap this pic sebab mak su nak..for her to deco her cup cakes :)




mine tak banyak mana pon..beli tuk makan sendiri je ngeh ngeh..

mmg tak puas stay jap je kat langkawi..so next time nak p sana lagi..leh buy cheap flight to Langkawi dr Air Asia..stay kat hotel One Hotel Eagle, betul2 sebelah airport...pastu sewa keta n ronda la memana kan..the hotel bilik nya agak besar..so leh la muat dalam 4 org..and the price quite reasonable..

err...insya allah ada rezeki nak p sana lagi arr..love langkawi..same goes to penang hik hik :)