Saturday, November 14, 2015

To my dear Iron Ladies of ITMCK...


This is an entry..dedicated to the honorable my Iron Ladies of  DIA ITMCK

Samada ada yang dalam gambar atau yg tak ada dlm gambar...3 to 4 years kita bersama habis kan our Diploma In Accountancy di tempat org..bukan di kampung halaman memasing...setelah 10tahun lebih kita jumpa balik...few gaths kita dah buat and am loving it...!!


Ni first gathering kita in March 2013...kat IOI Resort...tak ramai tp meriah and ni titik tolak our gath yang seterusnya...masa ni kita start gather all our DIA ladies...and try to organize sebanyak mungkin gath yg kecik2...



Ni gathering kat Alor Star Kedah June 2013...tuan rumah Lis and myself ahaks...reramai terbang ke Kedah...we have Leena dari KK jugak...and masa ni sgt la meriah...siap book satu bilik hotel tuk nyembang...solat...and bersiap2...memacam cerita..and semua nak bercakap...rasa mcm kat Dorm Iman je masa ni ehehehehe...and the best part kami sempat masuk Danok...thanks Lis kerana menjaga keselamatan kami huhuhuhu...

Ni pulak...kalau tak silap acara rumah terbuka raya Zura in August 2013...tak ramai yg datang kot...err ingat2 lupa jugak actually...and umah Zura 5 minit je dari rumah ai...laju je ai sampai umah ko kan Zura ekekekee...thanks for the invitations taw...sayang ko banyak2..sayang MekDa juga yg dtg teman aku beraya rumah Zura...


Ni gathering kat JB Sept 2013...kami reramai gerak ke JB...ada yg datang solo and ada yg bawak family...thanks Ticer Naj yang sudi jadi host and masak memacam tuk kami...thanks jugak to Mak Maie yang sediakan tempat tinggal and foods kat apartment nya...yang ni mmg sangat meriah...kami tukar2 hadiah **which every gatherings pon ada acara tukar2 hadiah**..kami buat bacaan Yasin beramai2...makan2...bergelak ketawa tak hengat...semua nak bercerita....different places of gathering different cerita...cerita ttg kisah n kenangan dedulu masa kat ITMCK...havoc sungguh apartment Ma Maie malam tu...bilik sebelah2 pon ber wassap and gelak2...that was fun..!!

Ni acara sebelum ke rumah Ticer Naj...kita org singgah JPO so harus la ada yang shopping bagai kan ekekekeke....masa ni sbnrnya Lis and the gang pon ada tapi ai pon pelik pesal tak ada dalam pics ekekkekee...


Ni acara pagi hari sebelum we all balik ke KL petang tu..jenjalan JB sebelum sarapan pagi...leh nampak Spore dr sebelah sini...**terus rasa nak jejak Spore lagi ahaks...** dan rezeki kami di JB sangat la murah...my porem fren Elly siap suruh kakak dia buat kan roti tuk kami sebab kakak dia satu apartment ngan apartment kami...thats our sarapan pagi plus mak Maie pon ada sediakan sarapan...Alhamdulillah atas semuanya...


Ni gathering kat rumah Zura in January 2014 if i'm not mistaken..masih muka2 biasa je yang datang...small gathering yang meriah...as usual acara makan2 and as usual i nya umah paling dekat ngan umah Zura so selalu la nampak my face kan ahakssss...


Over the lunch gathering kat Melur and Thyme KLCC in Feb 2014...small gatherings tp as usual meriah and leh nampak muka happy antara kami...thanks Ita J sebab gigih datang dr Seremban...thanks Ita A sebab datang dr KLIA jugak kan...thanks Mak Maie jugak...thanks to all...first time tgh Chom Y ngan uniform...segak sangat okehh...thanks kepada yang belanja tuk hari tu....


Ni pulak perjumpaan kecil2 in June 2014....berbaju kurung sebab baru balik dari Kedah and terus ke kenduri kawan ayah and then lajak ke rumah Zura...sampai agak lambat kalau tak silap and malam nya me and Zura sesama hantar Mak Maie ke KLIA...




Raya Gathering DIA ITMCK in August 2015...actually ni acara tuk whole batch DIA89 tapi yang datang tak ramai mana..memasing ada hal...so ni antara yang hadir...acara membaca yasin where Novie lead the Yasin recital..then acara makan2 and acara bergambar...tu jer ladies yang hadir..tp still meriah...thanks Leena yang datang all the way dr KK...thanks for everything yer Leena...hoping for next event ramai yang dapat menghadirkan diri...




Dan finally...ni gathering di hari Deepavali Nov 2015...sangat meriah...sangat n sangat meriah...awesome sangat...we have Ticer Naj and Mak Maie all the way dari JB...Ita J dari Seremban...and the rest dalam area Selangor and KL ...we had so much fun...pics on this event pon banyak kat FB...super duper awesome...macam biasa acara makan2 and ayahanda n bonda pon ada sama...Alhamdulillah kami solat Zuhur and solat hajat serta membaca yasin beramai2 di sempurnakanole ayah...and this is my write up on the event at FB :

Hari ni 10.11.2015...kami iron ladies ITMCK bergathering lagi kat rumah Zura..we have maie and naj dr JB..we have aie,ros,shidah,eza,mekda dan ros serta family zura..mak ayah pon ada..bekpes soto..ada oreo cheese cake..ada moist choc cake..ada my cheezy shepherd pie..ada cheese tart..ada bahulu gulung..
Lunch nasi putih..gulai lemak daging salai,ikan bakar,ikan pekasam goreng,ulam2 ijau..ada sambal belacan..sambal budu,sambal tempoyak,teh tarik and air grape..buah2an..meriah sgt menu hari ni..menu penuh kasih sayang...
Harap next gathering..ramai lagi ladies yg akan join..kena gather sebanyak mungkin iron ladies ITMCK...kita sesama mengharung sessi pembelajaran Dip In Accountancy-AC10 di Kelantan..gigih belajar tanpa jemu demi sekeping diploma...bertambah meriah bila tgk gambar2 lama..and setiap gambar kita ingat acara apa..best sgt kan...
Rasa happy sgt dgn persahabatan yg tulus ikhlas..yg penuh kejujuran..terima kasih semua!!semoga kita semua terus di beri kesihatan yang baik2 di bawah rahmat dan hidayahNYA...
😘😘
Meh tgk few pics yg menarik...kenangan terindah sebelum berakhirnya 2015..
😍😘😍😘

Sebenar nya banyak je perjumpaan lain...tapi mcm tak jumpa lak pic2 tu..cari kat FB lappy ni slow ya amat...asik la hang lappy ni sobs sobs..ada acara makan2 kat rumah Aie...acara makan2 bersama Aie and Zura kat Aseanna KLCC...ada acara makan2 myself ngan Lis kat Kedah...and ada juga sesekali jumpa Chom Y for tea time..jumpa Zura for Dinner...as usual semua acara makan2 n nyembang la kan ekekekeke...



To all...thanks yer atas persahabatan ini...syukur sangat atas anugerah ni...syukur atas persahabatan yang tulus ikhlas dari semua...and this entry mmg Azie hadiah kan buat korang semua..Iron Ladies ITMCK DIA89...semoga persahabatan kita berkekalan till Jannah...sayang korang semua selamanya...!!








Note :
i..
may not have many friends..
but..
at least i know..
there's a few who loves me..
thanks dear darlings..!!






Friday, October 16, 2015

Sydney..Fun, Laughter,Memories and Damages

yuhuuuuu...aussie trip done..alhamdulillah

1/9-5/9 Sydney lovely trips...

so meh kita baca berapa banyak yg hangus sepanjang 5 hari ni ahakssss...

kita amik yg main cost jer la ek...mcm tiket..entrance fee...transport...accomodation & makan....shopping tu memasing punya pocket expenses la kannn ahaks


 Dari KL-Sydney we all 8 org..7 dewasa and satu kids aged 10yrs old..naik AA je uols..everyone can fly katanyer huhuhu

ok memula harga tiket masa i beli last few months..KL-Syd and GC-KL harga tiket i dpt tanpa bagasi n makan in flight is RM770.00 and dalam flight to sydney tak makan pon sbb we all dah dinner awal2 kat KLIA2...bagasi lak for 8 of us p balik dalam RM140 per person ahaks...masa balik dr Gold Coast beg kami beranak okehh!!



Accomodation..we check kat AirBnB and jumpa this one house...area depan rumah owner and ours kat bahagian atas masuk dr gate belakang...owner is an indonesian lady..baik sgtand lepas bincang segala via airbnb chat..we all amik house ni and per person for 5 nites RM602.00.. and this house kat area Arncliff which is 5-10mins walk to nearby train stationso cun sangat kan sebab tak yah jalan jauh hahahahaha....

we were given an opal card yg ada valued dlm kad tu..kita guna je banyak mana and later end of stay..kita leh cek online berapa balance and berapa yang kita dah guna just bayar cash je kat owner...




Day one kita org jenjalan..p lunch kat Ipoh restaurant..( lupa kat area mana haha..) jenuhgak la menapak kan...then lepak darling harbour..photoshoot depan opera house...

and opera house adalah sgt awesome...love it!!

the best part kat sydney.........lepas 7 kali touch so the next touch is free till sunday if i'm not mistaken ( correct me if am wrong ek readers) so per person total cost for transport for 

that 5 days is AUD25per person..(agak mahal sebab kami naik train je selalu..senang n cpt plus bas lak mcm tatau jadual dia haha...)

ok now second day...

kita org ke Sydney eye tower and skywalking..picc atas ni dr sydney sky tower observation deck.We all beli 5 places in one package Mdm Tussaud/Wild life Aquarium/Sydney tower  eye & skywalk/Manly sealife sanctuary/Sea Life Sydney Aquarium...which is RM301 per person...

Right after Sydney skywalking we all ke Sea Life Sydney Aquarium and last sekali ke madame tussaud..by the time sampai MT dah kol 7 and they closed at 8.30. Luckily tak besar mana so sempat la habis meronda dalam tu plus beli souvenirs yg on sale ahaks...

sepanjang kat sydney kita org hanya sempat ke Sydney eye tower and skywalking, MT and Sea Life Sydney Aquarium..lelain tak sempat sebab mcm rushing je masa we all kat sydney...plus 5.30 dah almost nak gelap...sobsssss

my advice...tak yah amik pakej cenggini sbbmesti mcm tak sempat je unless korang lama kat sydney...

and hari ketiga pulak...


we all ke Blue Mountain which the package kita org beli pakej BM and Featherdale zoo fm Groupon Australia whict cost us RM197per person.We all beli jugak tiket tuk skyway,cableway and railway for the price of AUD35 per person. Ttanak beli pon tak apa tp kena jalan la ke atas tu ahakssss..

balik dr Featherdale wildlife...sampai town center dah almost 6pm plus...and dah gelap mcm malam & again we all naik train ke umah ex bos for dinner. Gegas2 kami naik train 

ke rumah ex bos we all which is dr central it takes abt 45mins ke rumah ex bos..for dinner and memamg sepanjang kat sydney rezeki murah sbb dr first day ex bos hantar cooked foods..seken n third day dinner rumah ex bos..last day dinner kat Mamak a treat from a fren...Alhamdulillah...

Day 4 lak


We all terus ke Sydney Fish Market...terus lunch kat sana sebab kedai tutup awal..takut p lambat kang tutup naya je kannnn ahaks...awesome lunch and ai just share ngan my fren...for the above set..AUD46..kira AUD23 per person la kannnnnn...

lepas makan...dah kenyang kannn...dr tram station sydney fish market we all naik tram ke Paddy's Market...tram berhenti depan tu je...sangat la senang kannnnnnn...so apa lagi..

sangatla rambang mata bila dalam paddy's market..semua benda nak beli hahaaha...mmg beli souvenirs tuk mak ayah n adik2 n anak2 saudara kat sini...sekali harung......tuk frens pon beli sini...and kiranya for that day acara beli souvenirs selesai..huhuhuhu

we all dinner kat Pancake On The Rocks...perghhhhh mabeles wehhhh..pancake kat sini sgt lah sedap and harga jgn ckp la...nak yg sedap kena la bayar skit kannnnnnnnnn ahakssss

Balik jer dari pancake on the rock gegas ke rumah ex bos lagi amik kamera mem yang tertinggal kat rumah ex bos and ex bos bekal kan Mc Donalds fish fillet tuk we all and she send us home...

Day 5..final day kat Sydney...sobs


2 person dr grup we all back to KL and now tinggal 6 org..by 8 we all dah gerak..mcm biasa acara hari last ni we all naik train dr Arncliff ke area bondi bus station....naik bas ke coogee beach..and plan asal nak jalan dr coogee ke bondi beach which is normally dlm 2.5-3 hours and sepanjang jalan pantai sgt cantik.....leh stop over amik pic and photoshoot.....tp masa jalan ada yg kena naik tangga..and ada yg berbukit....and and....ahhhh memacam la kan sebab kaki dah lenguh ekekeekeke...

so half way nampak bus stop...so ai ngan mem n sorang anak dia naik bus ke bondi station..anak mem yg 3 lagi jalan kaki sampai ke bondi..and we meet up kat mall area bondi station..masa tu dah kol 4ptg.....angin sgt sejuk okehhh...even masa kita org jalan kaki dr cogee beach ke bondi cuaca panas tp angin kuat n sejuk...so agak nyaman tp kaki lenguh uwaaaaaaa


for dinner malam last kat sydney...it's a treat from a fren yang kerja kat Restoren Mamak area China Town...restaurant ni dia bukak pagi n tutup kejap..then bukak balik kol 5 sampai malam...so makan memacam kat situ...roti canai..nasi lemak..ayam goreng..mee goreng mamak..roti bom..roti tisu..sambal udang...kari ayam..cendol..and teh tarik..kopi panas..teh o ais...teh o panas..air kosong...errr tertelan air liur gak kalo tgk harga sesatu2 tu ahaks...contohnya roti canai rega dia AUD7.00 tp as someone told me....bila p oliday kita jgn biasakan convert..katanya la hahahahaaha

mmg kenyang sangat & puas hati sangat dinner malam last ni....habis je dinner kami gegas2 balik umah n packing...sebab esoknya kami fly ke GC huhuhu

we all fly je ke GC and tiket ke Gold Coast naik jetstarAUD73per person plus baggage..

ermm..5 days kat sydney mcm tak cukup....terkejar2 nak ke satu place ke satu place plus siang sekejap je...5.30 dah senja....6pm dah gelap...7pm dah macam 9pm kat malaysia...huhuhu...

need to repeat Sydney sebab nak p area Darling harbour n Opera House di waktu siang.....nak p Macquarie chair..nak p Unisyd...nak p Bondi Beach...nak santai2 Sydney lagi dan lagi hikss..


and this is all abt sydney...and the cost yg hangus sepanjang 5 hari di sydney...Cost hangus ni tak termasuk shopping souvenirs n beli air masa jenjalan n beli jajan........semua ni ikut memasing la..ada duit lebih leh la membeli bebanyak segala2 tok nenek kannnn ekekekekekekekekekke
  

i really need to repeat sydney...one sweet day...and will be missing yew...hikssss







Note :
Till we meet again Sydney
See ya Opera House..!!

Tuesday, September 22, 2015

Keikhlasan...jangan sampai di cemari...


Percutian 13 hari di Aussie berakhir...penuh kepuasan...alhamdulillah :)

Tetapi...

Sebulan yg lalu dr tarikh ni...hati agak galau...bertahan dan bertahan...berjumpa dan mula rasa kurang enak pada diri dan pada sekeliling....lalu terus ku tanya kan ( ala ala confronting...hiksss )  kerana diri dah tak nak jadi seorg yg di kata kan jual ikan tak agak2 ( selfish.. )!!

Tp dr kata katanya...aku nampak satu keikhlasan..( kita leh nampak keikhlasan seseorg dari cara dia di didik dan di besar kan..right?? )

Dah seminggu balik dr Aussie trip..bila suatu hari bercerita..tetiba aku sebak dan menangis..terkejut dan terkejut bila seorg yang sgt profesional latar belakang nya leh berkata begitu..(andai benar spt yg di khabar kan..as i said kita leh tau kejujuran dan keikhlasan seseorg berdasar kan latar belakang n cara didikan..)

Andai benar perkhabaran tu...mengucap dua kalimah syahadat diri ini sebab mmg tak sangka ada je yang cuba tuk menghapus kan keikhlasan seseorg terhadap seseorg yg lain..dan aku menangis bila baca perkhabaran itu...seseorg itu di depan mata adalah seorang yg sangat profesional walau terkadang ayat agak laser tp bila bercerita beramai2 kami mmg laser haha...seseorg atau dua org atau tiga org atau berapa orang...cerita berpusing2...akhirnya tidak ku tau mana yang benar bila.... ( hanya tuhan yang tahu segalanya..)

Hurm....apakah zaman sekarang manusia makin daring..makin senang mengguna kan duit tuk beli keikhlasan org lain terhadap orang lain...

Sedih..sangat sedih..

Terima kasih atas perkhabaran itu..harap persahabatan kita berkekalan kerana kau ada lah seorg yg baik...beradab...berbudi bahasa di mata ku...seorang yang profesional...yang deserve my respect..!!

Sesungguh nya aku dah penat dgn segala nya and berharap semua ini tak terjadi lagi...

Let's jaga keikhlasan kita jangan sampai ianya boleh di beli atau di carik carik oleh orang lain...

Cheers...!!













Nota:
Cerita tiada kena mengena ngan my TB...
hai milia..sila p klinik n cek kaki awak taw...
jangan sakit mcm dulu lagi yer..


Wednesday, August 26, 2015

Stop...Rocking The Boat..!!

















Note:
Again..
Kemurungan eh..
Less Than A Weeek..
Wait For Me Yeah..

Tuesday, August 18, 2015

I wonder....


Eh tetiba kan…
Ai pelik sangat…
It's just us yang tau ttg tu..sebab korang yg bercerita..dia yg bercerita..kita yang bercerita..
Tp tetiba kenapa korang kata we all ada isu plak..

Ai ok je komen2…tegur2…sembang2..
Ke..korang yg bermasalah sebenarnya…

Please la weh…jangan la cari pasal lagi..
Ai is penat okeh ngan semua ni..
Kes dulu pon hampir hazab di buatnya sampai la tuhan tunjuk kan sesuatu..
And now ai dah lega sangat…

And sekarang pls jgn nak cari apa2 pasal lagi ek kesayangan..
Korang tau..aku tau..kita tau..
So jgn nak melaga kan sangat…
Honestly I’m ok with everybody..ngan dia pon ok..
Unless awak yang saja cari pasal n nak kaver diri awak..

So watch out yer awak..jgn la over n obvious sangat..
Eh awak jugak..agak2 la kan…

Errr…ter emo plak..

Sorryyyyy ahaks








Note :
Counting days *smile*

Tuesday, August 4, 2015

Wednesday, May 27, 2015

Office Etiquette: 8 Destructive Workplace Personalities

  1. The Jokester. When offered up in appropriate doses at the right times, humor can be a welcome addition in the workplace. To the Jokester, however, every topic is a punch line. Similar to the class clown, important cues about the interest level of others are missed. Their main focus is on getting attention. They cannot interpret smug, polite laughter, and see it as positive reinforcement
  2. The Bragger. There's always at least one person who constantly talks about their latest accomplishment and how much everybody loves them, while incessantly boasting on social media. Their stories are always far more grandiose than reality, and you quickly learn to distrust anything they say because it's not hard to see beyond their "smoke and mirrors"
  3. The Liar. This is perhaps the most damaging trait, both personally and professionally. Dishonest people may win in the short term, but will eventually be found out. Whether it's bending the truth, fibbing, lying by omission or flat-out deception, liars will find it extremely difficult to regain their colleagues' trust once the bond has been broken.
  4. The Waffler. They can't make a decision to save their life, and overthink every detail to the detriment of the project and the team. Instead of evaluating both the pros and cons, doing their due diligence and trusting their instincts, they vacillate until the opportunity is lost and energy has run dry.
  5. The Procrastinator. By pushing their tasks to the last minute, avoidable emergencies are frequently created for the entire team. The Procrastinator would ultimately benefit by having someone else keep them accountable for completing each part of the project on time.
  6. The Pessimist. For this poor soul, nothing is ever right and just about everything is impossible. They also tend to frequently remind others of things that have gone wrong in the past, and always make sure to take some of the joy out of any victory by focusing on the one thing that went wrong. Their stories have a negative slant, their views are jaded and even destructive, and they are difficult to sit next to at a business meal because something is always wrong with the service.
  7. The Slug. You'll recognize the Slug by the minimum effort exerted to stay afloat in their job. They act as if every part of their position requires Herculean effort. Under no circumstance will they stay late or work through lunch, so don't ask. Yet, they will be the first to complain if someone is late with the sub sandwiches or pizza delivery during the lunch hour.
  8. The Drama King or Queen. A skilled exaggerator who specializes in making mountains out of molehills. If there's a light rain on the commute in, you'll hear about the torrential downpour that they barely survived.
If you see yourself in any of these descriptions, your negative behavior is probably limiting your success at work. The antidote to being an irritating coworker involves ample amounts of listening, less talking, a heaping portion of humility, plus an attitude adjustment.

ahaksssss.....
sebenarnya nak letak kat intranet dept neh...tp bebila baca2 balik article atas ni...err err mcm tak sesuai je..kang ada yang terasa...susah ai nya periuk nasi hahahaaha plus ai pon terasa okeh...ai ada gak berdrama muahahahahahhahahahah
amponnnnnn ek ek ek...

so ai letak kat sini je la...kita baca kat sini je ekkkkkk ekkk.....









Notes:
ai berdrama jugak kdg2 ahaks..
drama tuk hiburkan hati
ok kan..kan..
meh kita berdrama meh..
ai mish yewwww




Friday, May 22, 2015

Ngemas dan bersih kan sawang jums



Err...
lamanya tak menulis..
lamanya tak merapu..
lamanya tak mengadu domba kat sini..

sudahnya..
bersawang..
bersawang..
bersawang..

makanya..
jum bersihkan sawang..
jum mengemas apa yang patut..
jum mengadu domba di sini..
jum merapu..
jum meroyan..

jum..jum..jum..














Notes:
Tiada lagi bait terindah..
Terdengar merdu terucap..
psttt...love yew too keh keh

Wednesday, December 31, 2014

Selamat Tahun Baru 2015


Bye 2014..
Bye Bye page 365/365..
Sweet & Bitter..Happiness & sadness...blend together creating memories in Life..


Welcome 2015 Please be nice yeah...
Hoping for a better life...happiness...success...less sadness...less heart broken...
Insya Allah




Notes:
And lately suka sangat lagu ni...
Seluruh Cinta Siti Nurhaliza feat Cakra khan..

Menatap kepergian dirimu
Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbaik saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memeluk ku
dalam pelukan cinta

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Akan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi
Habis separuh nyawa ku tangisi mu
Tiada lagi bait terindah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah seluruh cinta bagiku ,
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Disisiku selamamnya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Akan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Tiada cinta yang setulus cinta mu (cinta mu)
Tiada yang sanggup gantikan diri ku
Tiada rasa seindah kasih mu
Tiada yang mampu temani diri ku
oh..oh

Kaulah seluruh cinta bagiku ,
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Disisiku selamamnya
oh…
Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Ku kan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama } 2X
Ku kan selalu memuja mu hingga nanti kitakan bersama

Wednesday, December 10, 2014

Fefeeling Foods Reviewer gittew

Okay....kitaorang kat #LaChocolatine Pantai Tengah Langkawi...ai suka cafe ni...mmg la pepagi tu tak ramai orang tapi damai sgt bekpes kat situ...ala ala kat Paris gittew...the deco dalam cafe tu buat kita rasa macam kita kat oversea ahakssss.....

and the owner serta tukang masak lepas je depa serve foods...depa tak melilau depan2 kita...dia p berkebun la ngemas la kat luar la...kita org je dlm cafe tu having our bekpes ngan damai and tenang....best sangat the ambience...
Okeh...this is the brochure tentang #LaChocolatine...semua homemade...and chocs drink di buat dari cooking choc...pekat dan sedap sgt...kena minum pepanas...mmg ohsem....owner tu berasal dari Paris okeh..dah 3 tahun kat Langkawi tp still tak berapa fasih bahasa melayu n boleh ckp english skit2 huhu...


so ai order quinche **spelling silap kot haha..belasah je la kan**...hot chocs....Mem lak order croissont with butter and jem plus ommelete....marveloues....

sesapa kalau nak try..masa kat Langkawi leh p restoren ni...ai bang 4bintang out of 5 ahaks...



ok pic atas ni pulak...
The #Kasbahcafe
Dinner
Chicago Blues Classic
Fresh Orange



Ok atas tu is my dinner...last day dinner before back to KL...i got to know #Kasbahcafe ni dari twitter, so nak la try kan sebab katanya kat situ ada live band segala...kira nya i fefeling dinner sambil di hiburkan oleh live band ahaks...malangnya malam tu nan ado live band...sob sob...

nak ke #Kasbahcafe ni agak azab...ai sesat barat okeh...tah masuk kampung mana tah...ngan jalan sempit nya...**nangis ekekekek**pastu calling2 kawan and dia guide elok2 baru sampai...silap simpang je rupanya...ye la sign board ke #Kasbahcafe nan ado okehhhhh...

Since dah sampai...kita org layan gak la diner kat sini...nama food curlast sgt okeh...american sgt...reggae sangat ahahahaha...tapi banyak nyamuk..dah nama pon persekitaran kampung plus malap nya suasana cafe...kalau mlm tu ada live band layan gak kot...plus i nampak ada magazines...ada card games mcm uno kat situ...maybe ada je tourist yg lepak layan live band and main card game kat situ kot...pas makan we all gegas balik...packing tuk esoknya lak...tak taha okeh ngan nyamuk yg banyak walau dah di pasang ubat nyamuk coil tu ekekekeke

for me...3.5 bintang je kot out of 5...foods ok tp place susah nak cari plus malap je cafe tu..mengundang nyamuk...bukan my place tuk lepak kot ahahahaaah....foods wise sedap..not bad..cuma lom banyak variety..maybe pas ni banyak variety la kot kannn huhu...

errr tu ja la review nya..fefeling foods reviewer nan hado sangat kan kah kah...










Notes:


Chicken Pie masa CSR MasterChef Challenge
Awesome sangat ngan Swan guna apple okeh
love it!!