Sunday, December 18, 2011

Cerita 2 cucuk satay

It was past dinner time pon... person 1 offered me satay they bought...and after 2 cucuk wit my boy..person 2 suddenly ask me nasik tak ada ke?my boy tak makan nasik ke? err err boy dah eat nasi lemak at late evening so dia kenyang...just nak rasa je pon satay pon makan sebab lapar.. 

 and kesimpulannya..saya terasa..sebab 2 cucuk satay u ask me that question..

 err so mari bincangkan..if u r an option, how to deal with it??? boleh makan diri kalau pendam kan...

seperti biasa i wud ended up zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....hoping masalah selesai...:(

Friday, December 16, 2011

Prince William, Kate to visit M'sia next year :)

wahhhhh..best kan...prince yg hensem n princess yg cantik bakal ke malaysia next year..err rasa2 depa dtg klcc tak ek keh keh..

cemana ai tahu abt this...meh baca berita kat bawah ni sumber dari New Straits Times on 15Dec2011..and it says..

Malaysia and Singapore will feature on the travel itinerary of Prince William and his wife Kate Middleton when the British royal family embark on a global tour next year.

The tour is part of the celebrations to mark Queen Elizabeth's 60th year on the throne, Buckingham Palace announced on Wednesday.
Besides Malaysia and Singapore, the Duke and Duchess of Cambridge will also travel to the Solomon Islands and Tuvalu.

Senior royals will visit every realm where the Queen is head of state and visit other major countries in the Commonwealth.

The Queen will go on a tour of Britain, starting in London in March before visiting every region across England, Wales, Scotland and Northern Ireland in the next few months.

Heir-to-the-throne Prince Charles and his wife Camilla will visit Australia, Canada, Papua New Guinea and New Zealand.

His youngest son Prince Harry will go to Belize, Jamaica and the Bahamas.

So apa lagi..meh reramai tunggu this lovely kapel next year :P

Wednesday, December 14, 2011

Tuesday, December 13, 2011

Simple Birthday Celebration 25112011

yay my bday...umur berganjak ke lagi satu angka...angka kematangan kata org tp kdg2 bila sedih tu nangis gak...lumrah la kan...but alhamdulillah masih di beri peluang oleh NYA tuk teruskan hidup..and berpeluang tuk berbakti kepada kedua org tua dan adik2 serta membesarkan Naim...

tak ada special celebration pon..kerja mcm biasa and kebetulan hari tu hari jumaat...so most of my bday wish penuh kat FB and i manage to reply semuanya..and kat BBM pon ada..sms pon ada..thanks kwn2 and kazens...love uols more n more each day...


since friday...lunch ngan Mem Zalina kat Miss Kwan Rest... [ anak kepada rest Madam Kwan katanyer...]..as usual i wud have chee cheong fan with air kedondong..and mem wud have nasi Bojari...pastu lajak ke Kinokuniya since mem buying few books..and saya pon beli buku gak as my bday treat hari tu..





Malam nya..anak teruna saya belanja mama dia ngan duit bantuan rakyat yg dia dpt dr skolah..belanja mama kat Ice Room Rest kat Prima Sri Gombak.. [ i know naim teringin dah lama nak makan kat situ :) ] ..so Naim with his Chicken Chop share ngan mama katanya..pastu myself with durian tempura and then snowy ice cream peanut butter plus ice lemon tea...suka tgk Naim yg beria makan...hehehe...thanks Naim for the birthday treat...mama loves u so much and please behave n change for yr own future pls..mama really need to see Naim berjaya dalam hidup..pls yer...

and at last i treat myself with this..love red and love this purse..:)

so there goes my bday celebration...err..not much happened kan but am just happy...cuma yang tak bestnya...a day before bday akaun twitter lama kena suspend..dunno why tp rasa mcm ada org report spam or sabotaj or ntah laaaa..tak penah lak spam ke apa ke..so watever la..malas nak pk sgt coz at least ngan akaun baru i know somethg abt having frens there...but still love kwn2 twitter yg dulu jugak..korang semua dah buat my timeline so colorful :)

** gila kentang...seminggu tak keje bersantai je...skrg baru menggila update entry n set the posting date hahahahah...most of the entry di tulis pada malam ahad 11dec2011 keh keh **

Monday, December 12, 2011

12.12.2011 :)

Assalamualaikum...
semoga hari ini dan hari2 seterusnya membawa sejuta keberkatan padaku...Ya Allah kau permudahkan dan redhai lah segala yang ku lakukan ni..berikan ku hidayah mu Ya Allah...kau lindungi lah perjalanan ku Ya Allah...dan terima kasi Ya Allah di atas rezeki MU...

** Good Luck to myself **

Tuesday, December 6, 2011

Terkebil2 Mata Tak Pejam2

[ pic ehsan dr cik google ]

" Malam kau bawalah rindu ku...untuk dirinya yang jauh dari ku..OR2011 "

Thursday, December 1, 2011

Avi With Contest Free Traffic

i dunno who is Avi...tak penah kenal n tau pon ttg blog Avi ni..tapi since Avi ada tinggal jejak kat my blog...so i masuk la blog Avi ala ala lawatan balas gittew... [ thanks yer avi..jenguk2 blog i ]

owh it's a contest for free traffic dr blog Avi..so why not kan...join je sambil menambah entry hehehe..

so the above is Avi i guess [ err syarat for this contest kena letak pic ni and link kan avi's blog add but i guess merata dah link avi's blog i letak kan kan ]

so to those yg membaca..rasa nak join meh join...tiada paksaan huhuhu...

To Avi..harap my blog antar 3 blog terpilih ek keh keh... :)

Wednesday, November 30, 2011

3.5/5 for Breaking Down Part 1




Yuppieeeeeee....at last dapat tgk jugak Breaking Dawn 1 ngan a fren..:)..after office gegas2 beli tiket..and sib baik still ada few tix available.. err to all peminat tegar twillight sorry yer tuk my rating 3.5/5 huhuhu :D


err..review review..not much to review since sure ramai dah tgk cita ni kan..movie ni a bit slow coz banyak romancing part...err how slow??korang p la tgk and sure korang agreed with me kan...sempat la layan twitter jap dalam panggung tu time part2 slow hehe

kinda 18sx nya movie keh keh sebab tu tak bawak naim tgk sama...the romantic part mmg la best..edward sgt la romantic n caring..eh jacob pon sama..caring tapi tak nampak the romantic part sgt sebab they are not meant to be together..

banyak jugak kena potong kot coz ni malaysia ok...but i heard from few frens the uncut movie dah ada kat net tuk di dload..and masa Bella melahirkan baby..simbolik sgt scene tu..tak menarik sgt actually sebab it's more on computer effect where penonton kena paham kan sendiri wat happened masa tu..seems like they let us to judge by ourself apa yg terjadi..tapi semua pon tahu masa tu bella give birth to a baby and ending as usual akan tergantung samada bella will live as normal human being or vampire..which is to be continued to part 2 i guess :)

tapi jacob tu hensem kan.. [ err saya #teamjacob ok ] kah kah...mmg hensem dan aummmm :) ..edward pon hensem and seksi especially masa part honeymoon scene...kan kan...:) ehehehehehehe

for me since i dah tgk previous twillight movies...so i nak tgk jugak la breaking dawn 1 ni sebab nak tau how the movie continues...:).. so to all..tak salah kalau uols nak tgk cita ni...happy watching n enjoy :)

** breaking dawn mission done...pasni Ombak Rindu lak **

Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah

Tuk semua..salam Maal Hijrah..

semoga tahun baru ini akan menjadi segala yang terbaik dr tahun2 sebelum ini..semoga amalan kita bertambah lebih baik dr tahun sebelum ini..semoga kita terus menjadi yang terbaik dalam segala yg kita lakukan..Insya Allah...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah untuk membela Islam dan orang-orang yang Ansar yang memberi tempat kediaman dan pertolongan kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu, merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia," (al-Anfal: 74)

Saturday, November 26, 2011

Ombak Rindu oh Ombak Rindu


Ku rasa demam ombak rindu sedang melanda..kengkawan semua teruja nak tgk ombak rindu..ni semua gara2 lepas baca novel ombak rindu...mmg bergelen2 gak la air mata ku tumpah ekekekeek...

kenapa saya teruja nak tgk ombak rindu...??salah satu nya sebab novel atas ni..sebab dah baca novel n dah tau jalan cerita yg sedih, sweet, romantik antara izzah n hariz..



pastu keduanya tau pulak..maya karin berlakon as izzah..perghhhh makin teruja la..mmg suka maya karin dr dulu..suka sangat and ngan muka exsotik n ala ala kampung ku rasa maya karin mmg sesuai ngan watak izzah..isk isk tak sabar la nak tgk cita ni keh keh..

pastu aaron lak sebagai hariz..tgk muka pon dah tau ala2 berlagak n sombong..and jenis ego tanak kalah muahahahaha...ampun banggg :P and as hariz pon mmg kena ngan aaron..dia ada ciri2 anak org kaya..hensem..keje pangkat besar..playboya and at same time the way renungan mata dia sure izzah akan cair...err aku pon agak2 cair sebenarnya muahahahaha..mamposssssss mak org ni kan kah kah


pastu ada lisa surihani lak as mila...cantik n bergaya orgnya n lisa sesuai tuk watak mila..some more lisa merupakan antara pelakon2 baru yang sedang melonjak naik..and to have lisa melakonkan watak mila is somethg yg mencabar sebab mila kalau dalam novel seorg pelakon yg pemes n seorg yg tinggi egonya tuk dpt kan hariz..and its a good try for lisa tuk melakonkan watak ni...err err actually tatau nak kata apa sgt ttg lisa sebab my main reason nak tgk cita ni semua nya sebab ada maya karin yg melakon kan watak izzah huhu..ampun ye peminat2 lisa surihani...

and tuk pengetahuan korang..gambar2 di atas ai amik dr blog adik sorang ni...korang jenguk la blog adik ijah ni...dia kan..dia kan..dia dah p tgk preview Ombak Rindu atas tiket blogger...uwaaa ai is jelesssss...nak cerita lebih lanjut korang baca la kat blog dia ni huhu...makan hati uolssss keh keh..

err...so jum tgk Ombak rindu reramai..kita pakat2 bazir air mata ok..muahaha..tuk adik ijah thanks sebab izin kan akak tepek few pics here...love u la adik...

Friday, November 25, 2011

Happy Birthday To Maself :)

Happy birthday to myself...a year older..an additional maturity in me.. :)
insya allah akan ku guna kan sebaiknya apa yg di beri olehNYA kepada ku sehingga hari ini...
Terima kasih ya allah atas rahmat mu dan rezeki mu ya allah..
terima kasih kerana memberi peluang tuk terus hidup dan membesar kan Naim..

To all frens,siblings,family members..doa kalian tuk myself n naim sgt2 di hargai..

Thanks frens..)

Thursday, November 24, 2011

This is dabel sad

owh y la..everythg went wrong pagi ni..memula my twitter been suspended...then terasa hati lak.. twitter is the place where i shouted suka hati...merapu suka hati...getting latest info..reading frens' shout..while having emails from group/groups i subscribe is where i read the peeps chatting n smile alone when it come to jokes..getting info too and sharing news or jokes or any doubtful issues..

i do be there time to time actually..especially lately when no works in the office..and i be at both places sekerap mungkin lately sebab tadak keje sgt neh..its not because one thing happen and i be there so sudden.. and now terasa nak menangis sangat2 and making myself to make decision withdrawing my membership...uols..am just happy being wit uols..reading the chats..jumpa some of u..happy dpt many info dr korang..mcm2 email..even iklan pon ada but still baca gak tuh...cuma jodoh kita tak panjang kot kat sini..i do love korang semua..korang tetap kwn terbaik for me..

am hereby..xxxxxxxxxx...apa2 jemputan tu jgn lupa send me an email to my personal mail tu ek..atau uols leh lanting email kat my FB atau tegur2 ai kat fb yer.. thanks korangggg...love uols...**sebak pon ada wit wat happened..**

Mummy
Bday eve :)

My Twitter Suspended :( FTW

arghhhhh....my last tweet at 12midnite malaysian time semlm..and tak off pon twitter akaun mcm hari2 yang lain..pepagi try nak tweet..SS suruh authorize akaun..Uber pon sama..twitter for BB pon sama..tried to do everything and still tak boleh..

Sampai opis..online tru web..and suddenly it says account suspended but no mails received abt the suspension..FTW kan..mmg berbakul gak la kena maki neh..

Send email to twitter support..request their explanation on the account suspension..and need them to release my account,my followers n following ASAP..tapi lama mana depa nak take action :(

to create new account..??arghhhh then need to get back the followers n followings..tak ke azab.. :(

ada sesiapa penah kena mcm ni tak???pls advise me pls..kinda sad..why my account..uwaaaaaa

Tuesday, November 22, 2011

#perlibahasa from @effaloea​_radzhi

agak senak perut n tak senang aku nak keje bila baca #perlibahasa si gojes cik effa ni semlm..kalau tak baca kang terlepas..kalo baca kang tak siap keje...caner tu ekekeeke..mana la si gojes cik effa dpt idea kan..keh keh..

err korang nak baca tak #perlibahasa si gojes cik effa..kalo rasa senak perut, korang stop jap amik nafas ek ekekeke...and to si gojes cik effa mekasih darling sebab izinkan saya publish yr #perlibahasa kat my blog...ala2 hiburan di ptg hari tuk sesiapa yg dah rasa nak pejam hehehehehe

so jum layan sebahagian #perlibahasa dr si gojes cik effa..

1. #perlibahasa bersatu kite teguh bercerai muka ko hodoh [ sadisssss ]

2. #perlibahasa #BiarPeritAsalkanBergaya bagaikan pegi saloon buat perm, tapi rambut rosak mcm bulu jagung tua [ kejammmm bulu jagung tua tuh muahahahah ]

3. #perlibahasa #BiarPeritAsalkanBergaya pakai rambut pelesu gatainya ya amat sampai rumah ko terkinja2 garu kepala macam kera

4. #perlibahasa #BiarPeritAsalkanBergaya tindik pusat ni nak nampak sexy pastu nanah sbb makan seafood [ ngeri ooi ekekekekekeke ]

5. #perlibahasa bagaikan tapaw teh tarik letak dalam cup starbuck murah kot derr

6. #perlibahasa melentur bulu mata biarlah dari pengepitnya

7. #perlibahasa bagaikan ikan pulang kelubuk, hmm! Ibarat anak ikan kembali ke mak datin

8. #perlibahasa sikit-sikit minum air lama-lama kepit2 nak ke toilet

9. #perlibahasa sediakan pad sebelum keluar! kalau period nanti tumpah darah acane?

10. #perlibahasa berakit2 kehulu naik kapal terbang la nak ke luar negara, giler ko berakit ke new zealand [ berakit tak sampai new zealand la muahahahaha ]

11. #perlibahasa masuk kandang kambing mengembek, masuk karaoke kau mengembek kau ku halau

12. #perlibahasa bukit sama didaki lurah dendam enak2 kowang #%€££%#

13. #perlibahasa kalau takut dilambung ombak, jgn gedik2 pakai 2 piece tepi pantai

14. #perlibahasa kerana pulut badan jadi sasa eh

15. #perlibahasa #BiarPeritAsalkanBergaya pakai push up bra rupanye ko letak span 3 inci bukak bra tetek lebam

16. #perlibahasa Dah bagi raba nak ramas pulak.

cukup la ek..ekekekeke..penat sengih2 depan lappy sorang2 sebenarnya hahahahahaha

actually kan..banyak jer #perlibahasa dr tweethandle yg lain..tapi i just nak letak kat sini #perlibahasa dr si gojes cik effa je..mmg tersengih2 sorang2 depan hp gak la semlm baca si gojes cik effa nyer ekekekeke....and kalau nak baca yg lain2 lagi korang leh search kat twitter under hashtag #perlibahasa okehhhhh...

so enjoy n selamat membaca ngan harapan korang dah tak ngantuk dah huhuhuhu



** adik2 jangan guna dalam subjek bahasa melayu yer muahahahaha...jahanam nanti kah kah **

Apa dia "Terry Fox Run KL 2011"


[ gambar ehsan dr cik google.com ]


Bebaru ni ada Terry Fox Run KL 2011...lepas baca kat intranet opis..baru ku tahu apa dia...rupa2nya ni adalah larian tuk seorg "cancer research"...as what written below :

"The event is named after Terry Fox, a young man diagnosed with bone cancer at the age of 18. He decided to run across Canada to raise money for cancer research and managed to run a marathon a day for 143 consecutive days before he was forced to abondon the run due to his critical condition. He passed away at the young age of 21. In the 30years since he began his inspiritional journey, the events has become the largest one-day cancer fundraiser in the world.." [ sumber dari intranet opis ]

oh ok..now baru la tau abt this run..kalo tak sebelum ni tak brapa tatau pon apa dia hehe...and it was held last sunday 13 nov 2011..mmg ramai yg join and some of my twitter frens pon ada yg join this run.. :)..u ppl rawks...bravo!!

Monday, November 21, 2011

Badai Semalam @istana Budaya



Last week...berkesempatan tuk tgk Teater Badai Semalam..yer first time taw i tgk teater..keh keh..and the best part kebetulan i was been offered tiket murah tp duk depan stage..mmg takkan ku lepaskan la peluang ni keh keh..was there with gojes gossip gals..rozy,kak nony,kak liza n doter,teena n sister,cik ai and sorang lg kwn rozy..err lufer lak nama nyer huhu..ampun yerrr...


yayyyy..the tickets :)


dah dalam panggung sementara tunggu nak start...so skrin tunjuk gambar ni..err agak gelap sebab guna bb jer huhu...



and bila dah start...terpegun..dekat tu n nampak muka pelakon2 nya..puas hati ok hehe..walau first time tapi sgt2 puas hati..nampak muka erra yg sgt cantik..nampak muka umi aida yg cantik jugak..nampak muka aaron aziz dr dekat gittew hehehe...and the teater sgt best...pasni kalau ada teater best2 nak tgk lagi ler hehe..and hope dpt tiket best lagi kan kan :D



and the above scene mmg ramai org jerit2..bak kata umi aida dalam twitter...



" From: @Umieaida Sent: Nov 17, 2011 9:29am setiap kali sc ni, pasti penonton akn menjerit !! Jeles dora goda karim atau apa ? :)"



...kelassssss keh keh..jasmin hamid mmg kelas bab2 aksi menggoda hehehehe...



2 jam dalam panggung...lakonan yg hebat dr artis2 hebat...tapi saya kesejukan..mmg sejuk dalam tu keh keh...shawl tak bwk..padan muka ai kan..



so lesson learned..next time bawak shawl ok supaya kesejukan tak ganggu kosentrasi menonton teater..keh keh keh :) dan lagi satu..aku rasa aku kena rajin guna camera la tuk amik gambar kah kah...sik guna bb je..malas sungguh aku ni isk isk :p

My Berangan Bday WishList :D

Lunch time last week..berjalan2 cuci mata ngan Rina kat KLCC...so masuk la beberapa kedai tuk melihat2 dan berangan2..berangan tu tak kena duit so berangan la banyak mana pon kan haha







memula masuk Body Shop..err err...so ni my bday wishlist yg pertama huhuhu..so ai nak... WHITE MUSK LIBERTINE EAU DE PARFUM atau WHITE MUSK LIBERTINE EAU DE TOILETTE atau WHITE MUSK LIBERTINE BODY LOTION hehe...best n wangi sgt2...errr err mcm sendiri wish sendiri beli je kan kah kah.. [ pic ni ehsan cik google...ai tak berani la nak amik pic dalam kedai org ekekekekek ]











pastu termasuk charles n keith nya kedai lak...arghhhh...purse sgt la cantik...and price quite affordable actually..so so my second bday wishlist ada lah C&K nya purse yg panjang ittew...keh keh..affordable price ok keh keh.. [ pic ni pon dr en google..ai tak berani lak nak snap pic sana sini dalam kedai tu takt kena tegur kah kah ]..purse atas tu sungguh cantik..the red one sgt simple..err yg lain2 tu pon cantik...arghhhhh meroyan nyerrrr

err dua je ke wishlist??skit je kan...haha...cuma another wishlist mmg tak yah kuar duit pon..i need love..love..love dr semua org...esp those around me..loves conquer all kan...keh keh..

tapi wish list no 1 n no 2 tu mmg harus ku dapat kan jugak...mcm sendiri wish sendiri beli kan ekekekeke....insya allah akan dapat kan jugak cemana pon huhuhu...

err err..tu je and sebenarnya ai malu nak buat entry wishlist somethg yg i nak on my bday tp hari ni terbuat gak...rasanya ni entry bday wishlist pertama sebelum bday sepanjang i menulis kat blog ni keh keh...sebelum ni wishlist biasa2 je ekekekeke

korang jgn muntah yer baca wishlist ni..:D


Friday, November 18, 2011

So Yummylicious :)


This is..so so so yummy..memula beli dulu masa p USS..tu pon beli masa the end of the day..dah kuar USS baru nampak tis Garrett Popcorns shop kat luar area USS..so i beli cheesy corn n caramel...err so so yummyyyyy...:)

and Garrett Popcorns now in Malaysia ok..kat KLCC di area maybank and candylicious shops...owh my..ramai je org beratur nak beli as ppl tau popcorn tu mmg yummy..

tapi sedey arr..cheesy corn lom ada..katanyer lom sampai :( korang order dr mana ni yg lom sampai ek...so depa gantikan cheesy corn ngan butter popcorn for those yg nak beli mix cheesy corn n caramel..

so ai beli small pack jer..keh keh..konon2 pre celeb on somethg huhu...err pasni nak beli yg nuts plak la..nuts mahal skit n pack kcik skit huhu.. kalau korang nak tau more abt Garrett popcorns n the price leh masuk blog ni...her review best :)

so apa lagi..to those yg suka popcorn p la try Garrett Popcorns..so so yummylicious :)

Thursday, November 17, 2011

What The...Aishhhh

Ohmai...i wonder they dare to do this kan...and u see someone with "temporary terms" like none of yr business to attend to..not in the community..not part of the business..and we are all malays..malaysian..most important is we are muslim..but how could u ppl eh..

Ya allah..kau jauhkan sifat2 ini dari diri ku..insya allah aku percaya wat happened ada hikmahnya..and semoga satu hari semua sedar apa yg di lakukan adalah sesuatu yg tak betul..dan ku percaya rezeki Allah itu di mana2...

But i do feel dissapointed..so much dissapointed..

** zikir dalam hati agar di jauhkan rasa sedih itu **

Tuesday, November 15, 2011

RM1 on 16Nov2011 Only

So apa lagi...to those yg free atau dekat2 ngan restoren Burger King...boleh la grab this offer...while stock last ok..so good luck uols :)

Ai Is..

Aish...dissapointed sungguh..at last have to let it go..tak sampai setahun pon huhu..err this is so sad..as sad as pecahnya my sentimental mug...ppl may not know or cares abt it but i do care how sentimental it is ok.. banyak kenangan sgt2 these two items...

so lepas ni duk dendiam yer azie..layan je game kat FB tu atau tido sepanjang hari atau baca novels yg ada in yr own room sweet room....so tat u wont feel so pissed off wit wat happened around u..

err..di lahirkan tuk satu kekecewaan ker ?? hope tidak ok..


** kalau rasa menyampah atau nak muntah baca entry ni..sila jgn baca ok **