Sunday, December 18, 2011

Cerita 2 cucuk satay

It was past dinner time pon... person 1 offered me satay they bought...and after 2 cucuk wit my boy..person 2 suddenly ask me nasik tak ada ke?my boy tak makan nasik ke? err err boy dah eat nasi lemak at late evening so dia kenyang...just nak rasa je pon satay pon makan sebab lapar.. 

 and kesimpulannya..saya terasa..sebab 2 cucuk satay u ask me that question..

 err so mari bincangkan..if u r an option, how to deal with it??? boleh makan diri kalau pendam kan...

seperti biasa i wud ended up zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....hoping masalah selesai...:(

Friday, December 16, 2011

Prince William, Kate to visit M'sia next year :)

wahhhhh..best kan...prince yg hensem n princess yg cantik bakal ke malaysia next year..err rasa2 depa dtg klcc tak ek keh keh..

cemana ai tahu abt this...meh baca berita kat bawah ni sumber dari New Straits Times on 15Dec2011..and it says..

Malaysia and Singapore will feature on the travel itinerary of Prince William and his wife Kate Middleton when the British royal family embark on a global tour next year.

The tour is part of the celebrations to mark Queen Elizabeth's 60th year on the throne, Buckingham Palace announced on Wednesday.
Besides Malaysia and Singapore, the Duke and Duchess of Cambridge will also travel to the Solomon Islands and Tuvalu.

Senior royals will visit every realm where the Queen is head of state and visit other major countries in the Commonwealth.

The Queen will go on a tour of Britain, starting in London in March before visiting every region across England, Wales, Scotland and Northern Ireland in the next few months.

Heir-to-the-throne Prince Charles and his wife Camilla will visit Australia, Canada, Papua New Guinea and New Zealand.

His youngest son Prince Harry will go to Belize, Jamaica and the Bahamas.

So apa lagi..meh reramai tunggu this lovely kapel next year :P

Wednesday, December 14, 2011

Tuesday, December 13, 2011

Simple Birthday Celebration 25112011

yay my bday...umur berganjak ke lagi satu angka...angka kematangan kata org tp kdg2 bila sedih tu nangis gak...lumrah la kan...but alhamdulillah masih di beri peluang oleh NYA tuk teruskan hidup..and berpeluang tuk berbakti kepada kedua org tua dan adik2 serta membesarkan Naim...

tak ada special celebration pon..kerja mcm biasa and kebetulan hari tu hari jumaat...so most of my bday wish penuh kat FB and i manage to reply semuanya..and kat BBM pon ada..sms pon ada..thanks kwn2 and kazens...love uols more n more each day...


since friday...lunch ngan Mem Zalina kat Miss Kwan Rest... [ anak kepada rest Madam Kwan katanyer...]..as usual i wud have chee cheong fan with air kedondong..and mem wud have nasi Bojari...pastu lajak ke Kinokuniya since mem buying few books..and saya pon beli buku gak as my bday treat hari tu..





Malam nya..anak teruna saya belanja mama dia ngan duit bantuan rakyat yg dia dpt dr skolah..belanja mama kat Ice Room Rest kat Prima Sri Gombak.. [ i know naim teringin dah lama nak makan kat situ :) ] ..so Naim with his Chicken Chop share ngan mama katanya..pastu myself with durian tempura and then snowy ice cream peanut butter plus ice lemon tea...suka tgk Naim yg beria makan...hehehe...thanks Naim for the birthday treat...mama loves u so much and please behave n change for yr own future pls..mama really need to see Naim berjaya dalam hidup..pls yer...

and at last i treat myself with this..love red and love this purse..:)

so there goes my bday celebration...err..not much happened kan but am just happy...cuma yang tak bestnya...a day before bday akaun twitter lama kena suspend..dunno why tp rasa mcm ada org report spam or sabotaj or ntah laaaa..tak penah lak spam ke apa ke..so watever la..malas nak pk sgt coz at least ngan akaun baru i know somethg abt having frens there...but still love kwn2 twitter yg dulu jugak..korang semua dah buat my timeline so colorful :)

** gila kentang...seminggu tak keje bersantai je...skrg baru menggila update entry n set the posting date hahahahah...most of the entry di tulis pada malam ahad 11dec2011 keh keh **

Monday, December 12, 2011

12.12.2011 :)

Assalamualaikum...
semoga hari ini dan hari2 seterusnya membawa sejuta keberkatan padaku...Ya Allah kau permudahkan dan redhai lah segala yang ku lakukan ni..berikan ku hidayah mu Ya Allah...kau lindungi lah perjalanan ku Ya Allah...dan terima kasi Ya Allah di atas rezeki MU...

** Good Luck to myself **

Tuesday, December 6, 2011

Terkebil2 Mata Tak Pejam2

[ pic ehsan dr cik google ]

" Malam kau bawalah rindu ku...untuk dirinya yang jauh dari ku..OR2011 "

Thursday, December 1, 2011

Avi With Contest Free Traffic

i dunno who is Avi...tak penah kenal n tau pon ttg blog Avi ni..tapi since Avi ada tinggal jejak kat my blog...so i masuk la blog Avi ala ala lawatan balas gittew... [ thanks yer avi..jenguk2 blog i ]

owh it's a contest for free traffic dr blog Avi..so why not kan...join je sambil menambah entry hehehe..

so the above is Avi i guess [ err syarat for this contest kena letak pic ni and link kan avi's blog add but i guess merata dah link avi's blog i letak kan kan ]

so to those yg membaca..rasa nak join meh join...tiada paksaan huhuhu...

To Avi..harap my blog antar 3 blog terpilih ek keh keh... :)