Friday, February 25, 2011

Ku masih setia pilu :)

oh babe..ku masih menyinta..
oh babe..ku masih setia pilu..
keh keh :)

Thursday, February 24, 2011

Foods with Divas

i love staying kat PT..semua food ada..semua kedai ada..just name it haha... [ but kfc tadak lak tatau nafer ekekekek..]

..and i found one restoren kat ngan my apartment..Restoran Thai Base [ kalau nak order food..ni tel no nyer 0362721184 atau 0362752284 ] ..ada chinese foods..thai food pon ada..and dah makan kat sana pon masa Datin Sri and Lady Nia datang sini..**Lady Nia k skrg..no more Tia ek haha**

so far yg dah dtg my house ni..Datin sri n Lady Nia..and another fren with her hubby..thanks for coming ek :) and juga eyra yang i kenal for twitter..student utp yg vouge k..and thanks to korang2 yang belanja dinner :)


masa ngan lady Tia n Datin Sri so we ordered kerabu mangga..sizzling taufoo..kailan ikan masin..and grilled ikan pari wit asam pedas..nasik putih n drinks..and it's just RM60.00..i guess reasonable price compared to Sekinchan Ikan Bakar..which i heard SIB sgt la mahal....bukan mahal skit..mahal banyak tuh..

and the above foods mmg sedap..sedap sgt..esp the ikan..nanti leh order..masak nasik putih n order 1 dish..huhu..makan sorang2 tuh ngeh ngeh..

err...sesiapa nak dtg bitau la..kita leh p makan situ sesama k..huhuhuhu

Wednesday, February 23, 2011

Jalan2 ptg hari & great dinner



Memula p jalan TAR...my fren Nita nak beli tudung and saya terbeli jugak..cantik2 n kalerful ok..rasa nak kaut semua kaler je ekekekee...

pastu sementara tunggu member membeli..intai2 jalan TAR..lama sungguh tak meronda kat sini

and ni panggung wayang lama ni..teringat kecik2 dulu my dad bwk tgk cita Kisah seorg Biduan kan sini..tahun brapa ek....jangan di tanya muahahahaha :)tapi skrg jadi cinema tuk cerita india lak ekeekekek...

ni lak kedai kasut..semua jenis kasut ada and extra size pon ada..lepas raya cina n ada sale tu..wa tgk2 cuci mata je arr..dah beli tudung so kira ok la kan ekekekekekeeekek



dinner??yay chillis KLCC...am craving for fajita nachos..lama gila tak makan n malam tu i had fajita nachos..sedapppppppppppp..and Nita craving for brownies with ice cream...yummy foodssssss..tapi tak leh makan selalu..diet burst mampos kan ekekeke...

apa2 pon am happy sebab leh kuar jenjalan n lepak2 with Nita esp sejak nita not working kat same office dah skrg..

To Nita..thanks for the ride..thanks for everything...u r so nice to me and everyone...hugs ya babe!!

Tuesday, February 22, 2011

Love This!!


memang sayang untuk aku melepaskan mu...
biar ku tanggung derita ku :)

[ suka lagu ni..antara lagu KRU yang hebat..superb..]

Aksi Si Kecil

Shhh..rahsia taw hehe..
kenapa rahsia lak??
ada la huhu..saya n mereka je tau kenapa keh keh

still on annual leave
lepak rumah mak kejap
nak kemas2 bilik kononnya
kemas ker???ada la skit ekekeke

and bila si kecik ammar bgn tido
kemain bising kat luar
so mak long kuar p jenguk huhu
wah wah
si kecik ammar atas toto
baring2 and cubaan meniarap
tapi cubaan meniarap gagal hehe

he's so pure
so fresh
so cute
si kecik ammar tak bersalah
and si kecik ammar..anak saudara maklong yang ke 4

mak long sayang semua anak saudara mak long taw!

Thanks My Dear BFF Lis

yellowwww...this special entry..dedicated to my long lost fren..my BFF..
Marlis Marhaini..

Kenal dah lama sgt2...kenal kat ITMCK..and getting closer n closer every semester..we shared lot of things kan lis..[ wink..wink ]..even now pon banyak benda kita share kan lis kan huhu

me nak say zillion thanks to Lis..sebab treat me so very well masa kat penang..stay kat hotel lis yang sangat la best..jenjalan ngan lis ke penang selama 2 hari berturut2..the foods..the hospitality yg bertaraf antarabangsa taw..korang jgn memain..

Lis dearie..thanks so much taw for everything..jangan serik terima kunjungan aku lagi yer sebab i guess i love penang skrg ni..my place tuk aku melepak n enjoy myself even just wit u..coz u always the best to me..[ termasuk kwn2 itmck kita yang lain..u ppl know who u r k..]..now kami2 tungu ko lak dtg KL Lis..kita buat gath..sure gamat kan..and i cant wait for that taw lis..

Thanks n thanks a zillion Lis..hugs n kisses my BFF..Marlis !!

Monday, February 21, 2011

Anybody wanna join adult vocal class ??

Dari semlm tgk iklan adult vocal class kat my blog..menarik kan esp to those yang mmg berminat ngan bidang seni..

err...it's RM65 instead of RM188 for Adult Vocal Class with Cikgu Siti Hajar of Akademi Fantasia [65% OFF]...menarik kan..to those yang berminat leh la click kat webpage ni..dia ada limit up to when they open this offer..time me published this..ada 5 hari lagi tuk offer 65% off ni...so korang2 yang berminat apa lagi..click this webpage and sign up with yr FB login and buy the package kat page tu gak...mcm senang je skrg kan as everything be done on the net wit trusted website kan..

and below antara syarat2 nya..
- Unlimited purchase of vouchers but limited to only one redemption per person i.e. one vocal class session per individual
- Redemption period: 1 March 2011 - 30 June 2011
- Classes available on Thursday, Saturday & Sunday from 12pm-6pm respectively
- Only for adults aged 18 and above
- Contact Studio Vokal Siti Hajar directly at svsitihajar@gmail.com or 014 338 2112 to schedule for a session

and syarat2 lain as i said earlier korang kena la baca la kat webpage ni ek..and rajin2 check the website for more info..me tulis ni secara ringkas je hehehehe :P

so..those berminat apa lagi..sign up..and take the challenge..

Good Luck guys!!

err..milk a deal ni mmg iklan mcm2..those with discounted price..antara rajin n tak je click kat advert from nuffnang tu...and tadi selain dr iklan vokal wit cikgu siti hajar ni..ada lagi satu iklan RM6 instead of RM14 for authentic Penang Assam Laksa and Any Drink at Sbread, The Gardens as featured in THE STAR [57% OFF]...menarikkkkk...nak tau apa dia...click kat webpage ni okehhhhh..

so skrg..kena rajin2 la click advert milk a deal kalau nak tau wat they offer..best deal tuh..

happy clicking guys!!

Muhasabah Cinta


Wahai pemilik nyawaku..
Betapa lemah diri ku ini..
Berat ujian dari MU..
Ku pasrah kan semua pada MU..

Sunday, February 20, 2011

Owh Uber Twitter

Ok fine..mmg terkejut gila..the moment sampai penang 19feb2011 at 1am...rasanya my Uber Twitter kat BB ok lagik...tapi by 3am nak tido tu..masuk je tetiba kuar message apa tah..kalo korang nak tau ngan lebih lanjut abt message ni..korang baca blog my fren ni lyn..and korang akan tau kenapa tetiba di banned lak UT dr twitter..

mmg la azab..i miss my UT la..miss the pink kaler..duhhhhhh...now guna twitter for BB..ya allah slownyaaaaaaaaaaaa..azabnyaaaaaaaaa..mmg rasa mcm malas nak jenguk timeline..tapi jenguk gak coz i love my twitter n twitter frens..

err...pls la...i need Uber Twitter..owh pls..huhuhu...and agreed with my fren Lyn..azabnya tiada Uber Twitter neh..

korang pon nak tweet guna UT kan..kan..kan??

Thanks Mel and Faizal..

This special entry goes to Mel and Faizal...me ajak my BFF redah USM sebab nak p jumpa Mel...jumpa baby Eryna and ada si petah Alif..akhirnya sampai la juga kat rumah Felo Mel.. [ bukan nama sebenar ekkekeekekeek]

I guess some of us yang baca my entry ni sure tau sapa mel n faizal kan..they r the owner of google group Ada2aje and me kenal these two great people dr sini..they r nice and so humble..and korang pujian ni ikhlas taw..ni my third time jumpa mel n faizal..memula masa gath..then masa raya kat Gombak and kat penang ni kali ke 3..nanti korang balik gombak n before ke melben cakap taw...kita ngeteh and leh ajak another fren tu huhu... [ sure mel tau kan :) ]

and juadah tuk ari ni...jeng jeng jeng..roti jala..n agar2...semua sedap..mmg sedap...err dah tgh hari lak masa tu so korang jangan tanya la wa makan banyak mana ekekekeekeke..pastu kekenyangan sampai ada org take a nap ekekekeke

ni on the way nak ke penang...lepas tol..pastu kat bridge..excited nya pasal hahahaha..dan akhirnya kami pon nampak kawasan rumah mel..huhu..

pas makan lepak2 borak2..and tetiba eryna dtg kat wa...wa amik dia n dia tak nangis yayyyyy... [ suka arr sebab masa memula sampai dia nangis keh keh..panik la kejap ekekeekeke] ..so amik eryna riba dia n tetiba dia terus zzzzz...wahhh duk atas kusyen sekali sekala dtg terus eryna zzzz ek...ngeh ngeh...and ada org tu tgk wa dodoi eryna..ngan dia2 pejam dr kosi sebelah sana...ekeekeke..mmg ampehhhh...sapa ek..sapa lagi kwn wa marlis la hahaa... [ pic marlis buat masa ni di rahsia kan dulu sebab....sebab tak ada sebab pon ekeekekke]

and to mel n faizal..thanks fot the food and hospitality..thanks so much..nanti kita jumpa lagi..and nanti jemput ke my house kat sri damansara ek..

err..acara lepas kat rumah mel mmg la banyak tapi tu entry lain la...nak pulun buat entry and scheduled the entry hahaha... [ PT no int conn arr sob sob...:P ]

ops..padang USM neh..bye bye USM hahahaha...nanti jumpa lagi ek hahahaha

err..ok la..nak layan melodi hap n pastu nak gerak..nak makan nasik putih wit kari ikan n ikan bawal goreng...dabes makan heading to penang lagi ari ni..naik feri lak..jangan jeles muahahahaaha...

Saturday, February 19, 2011

My Weekend :)

yay..at last selamat sampai kat Butterworth at 12.30am tadi...yer saya berhujung minggu di Penang huhuhu...lama sungguh tak dtg sini..and me nak jumpa my BFF Marlis Marhaini..my best fren kat ITMCK dulu..kwn sekelas..kwn melepak2..kwn bersukaria..and excited sungguh bila jumpa..

stay kat rumah Marlis kat Lunas..and acara ari ni..jenjalan penang seharian..akan bermula kejap2 lagi keh keh..

so entry no pics..sebab lupa nak amik gambar berdua masa sampai tadi muahahaha...

and acara tuk ari ni..:
- bekpes / brunch
- melawat Mel and baby eryna kat USM
- jenjalan sekitar penang sampai lenguh
- yay nak beli jeruk n buah pala tuk sendiri n kwn2 n adik2 :)
- nak jenjalan nite market kat Feringgi
- jenjalan jenjalan jenjalan
- makan2 semua foods yang best..errr dietttttt mampos hahahaha..
- dan akhirnya balik ke Lunas tu pejam mata huhu

korang jeles ker???jangan ek ek ek hahahahahaa

Tuesday, February 1, 2011

Life In PT :)

yuhuuu...quite some time tak update blog..there's no internet conn la kat PT SD :)..and now kat umah mak..so leh la up the entry..

so..taraaaaaaaa...my ruang tamu yg tak seberapa..tapi tu pon dah ok for me..ada tv tuk layan cita2 best even no astro yet..ada lappy nak tgk movie..and lepak kat my fav place kat sofa tu haha..best sebab sejuk je rasa..tak yah bukak kipas pon sebab ari2 sejuk da kat sini..mcm kat oversea tu hahaha..

err..apa lagik ek..dah duk pon sorang2..pas layan tv..layan cita korea BOF..rasa2 ngantuk masuk bilik n tido ler..kalo esok tak keje..pas subuh sedapnya tido..sejuk sgt2 now n at 7am pon gelap lagi..azab tol nak bgn pagi :)

ops..skrg saya di rumah mak bersama anak teruna saya..anak teruna cuti seminggu so balik keje terus ke gombak be with him..3feb ni off..so selasa malam nak ajak anak teruna balik SD..tido kat SD and let him mandi pool esoknya..just be wit him kat rumah..lepak2..tapi kena antar p umah mak balik malam tu sebab esoknya keje..sob sob..**shud have take leave kan minggu CNY tu tapi susah arr nak dpt cuti..**..sesapa nak layan pool 3feb tu jum la huhuhu

hurmmmmm...nak layan movie kat lappy la..this entry di tulis masa di PT hehe..ahad malam and tadak cita best arr isk isk...huhuhu :P