Wednesday, December 31, 2014

Selamat Tahun Baru 2015


Bye 2014..
Bye Bye page 365/365..
Sweet & Bitter..Happiness & sadness...blend together creating memories in Life..


Welcome 2015 Please be nice yeah...
Hoping for a better life...happiness...success...less sadness...less heart broken...
Insya Allah




Notes:
And lately suka sangat lagu ni...
Seluruh Cinta Siti Nurhaliza feat Cakra khan..

Menatap kepergian dirimu
Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbaik saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memeluk ku
dalam pelukan cinta

Kaulah seluruh cinta bagiku
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Akan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi
Habis separuh nyawa ku tangisi mu
Tiada lagi bait terindah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah seluruh cinta bagiku ,
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Disisiku selamamnya

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Akan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama

Tiada cinta yang setulus cinta mu (cinta mu)
Tiada yang sanggup gantikan diri ku
Tiada rasa seindah kasih mu
Tiada yang mampu temani diri ku
oh..oh

Kaulah seluruh cinta bagiku ,
Yang selalu menentramkan perasaanku
Diri mu akan selalu ada
Disisiku selamamnya
oh…
Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerak ku
Ku kan selalu memuja mu
Hingga nanti kitakan bersama } 2X
Ku kan selalu memuja mu hingga nanti kitakan bersama

Wednesday, December 10, 2014

Fefeeling Foods Reviewer gittew

Okay....kitaorang kat #LaChocolatine Pantai Tengah Langkawi...ai suka cafe ni...mmg la pepagi tu tak ramai orang tapi damai sgt bekpes kat situ...ala ala kat Paris gittew...the deco dalam cafe tu buat kita rasa macam kita kat oversea ahakssss.....

and the owner serta tukang masak lepas je depa serve foods...depa tak melilau depan2 kita...dia p berkebun la ngemas la kat luar la...kita org je dlm cafe tu having our bekpes ngan damai and tenang....best sangat the ambience...
Okeh...this is the brochure tentang #LaChocolatine...semua homemade...and chocs drink di buat dari cooking choc...pekat dan sedap sgt...kena minum pepanas...mmg ohsem....owner tu berasal dari Paris okeh..dah 3 tahun kat Langkawi tp still tak berapa fasih bahasa melayu n boleh ckp english skit2 huhu...


so ai order quinche **spelling silap kot haha..belasah je la kan**...hot chocs....Mem lak order croissont with butter and jem plus ommelete....marveloues....

sesapa kalau nak try..masa kat Langkawi leh p restoren ni...ai bang 4bintang out of 5 ahaks...



ok pic atas ni pulak...
The #Kasbahcafe
Dinner
Chicago Blues Classic
Fresh Orange



Ok atas tu is my dinner...last day dinner before back to KL...i got to know #Kasbahcafe ni dari twitter, so nak la try kan sebab katanya kat situ ada live band segala...kira nya i fefeling dinner sambil di hiburkan oleh live band ahaks...malangnya malam tu nan ado live band...sob sob...

nak ke #Kasbahcafe ni agak azab...ai sesat barat okeh...tah masuk kampung mana tah...ngan jalan sempit nya...**nangis ekekekek**pastu calling2 kawan and dia guide elok2 baru sampai...silap simpang je rupanya...ye la sign board ke #Kasbahcafe nan ado okehhhhh...

Since dah sampai...kita org layan gak la diner kat sini...nama food curlast sgt okeh...american sgt...reggae sangat ahahahaha...tapi banyak nyamuk..dah nama pon persekitaran kampung plus malap nya suasana cafe...kalau mlm tu ada live band layan gak kot...plus i nampak ada magazines...ada card games mcm uno kat situ...maybe ada je tourist yg lepak layan live band and main card game kat situ kot...pas makan we all gegas balik...packing tuk esoknya lak...tak taha okeh ngan nyamuk yg banyak walau dah di pasang ubat nyamuk coil tu ekekekeke

for me...3.5 bintang je kot out of 5...foods ok tp place susah nak cari plus malap je cafe tu..mengundang nyamuk...bukan my place tuk lepak kot ahahahaaah....foods wise sedap..not bad..cuma lom banyak variety..maybe pas ni banyak variety la kot kannn huhu...

errr tu ja la review nya..fefeling foods reviewer nan hado sangat kan kah kah...










Notes:


Chicken Pie masa CSR MasterChef Challenge
Awesome sangat ngan Swan guna apple okeh
love it!!


Sunday, December 7, 2014

Kenapa banyak pic hilang neh??

Aiyakkkkkkkkkkkk....tetiba baru teringat nak update blog...sekali ai tgk banyak pic yang hilang..yang error...kenapa ekkk....takkan sebab bila sync ke hp my gmail ni..and i delete few pics...dia jadi hilang...

ai is sedey...baru ala ala ada mood nak update sekali jd cenggini...

makanya ai tulis je entry luahan ni dulu...sesapa yg bijak pandai leh tak bagi pencerahan...kenapa banyak pics yang jadi error neh...wehhhhhhhhhhh...rasa nak nangis mcm ni tau...eh mmg dah cuak n sedey sgt dah ni...pic banyak error...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




So next entry nanti la dulu..bg ai masa bertenang dulu ek....huhuhuhu...rasa nak start update dah...lama sgt blog ni bersawang ekekekekeke...

Lagi satu kan...ai nak minta tolong sesapa yg pandai buat template blog...leh tak help me buat kan template blog or edit template blog ai ni...pls pls..pastu ai banjer makan ahaks...huhuhuhu




Notes:
4 days to go...
Ya Allah beri kan kami kesihatan yang baik2
Permudah kan segala nya Ya Allah..

Thursday, September 25, 2014

Alahai...Pusing Macam Gasing

Hah...pelik...sunyi jah...so cek la kejap...bila cek tu tetiba...eh nan ado dah....pelik...mmg sgt pelik....and mula la terpikir memacam..

sudahnya...bercakap pada diri sendiri...ahhh biar lah..i cant force others...my fren says...baik cemana pon kena accept the facts...

thanks sahabat yg menasihati...yang sentiasa menggembira kan hati...yg menceria kan suasana...appreciate sgt okehhh...





















Note:
Tak apa la..
Yer tak apa..

Sunday, September 21, 2014

Sepagi di KLIA and Garden Cafe


Seawal pagi di KLIA...reached KLIA at 8am nak antar mak and ayah p holiday...tried to do web check in dr rumah and dekat ticketing office KL Sentral semlm gagal...and pagi tadi Q punya la panjangggg...ai is panik okeh..ye la mak ayah tak larat diri lelama...mak pon siap bwk kosi kecik yg di guna kan as tongkat tu...

Makanya kena la ringan mulut bertanya how to make thgs easy for them kan..so tanya one of the #MAS staffs tu..so dia suruh ke kaunter special handlings for family with babies or senior citizen...alhamdulillah...then dtg another #MAS staff suruh ke bahagian frequent flyer kaunter...alhamdulillah Ya Allah...di permudah kan semuanya tuk mak and ayah punya check in pagi ni...

To #MAS staffs tadi..thanks yer...

Since flight mak n ayah delayed dr 11am to 11.45am..kita pon gerak p Garden Cafe lak...dlm lift banyak lak promo pakej bekpes RM2 nasi lemak and teh/kopi o or RM1.50 roti bakar and kopi o...jimat sgt kan...

ai pon gigih ok nak pakej jimat tu muahahahahaa...so beramai ke #GardenCafeKLIA ahaks...order la pakej tu...sekali nan ado..roti bakar nan ado sbb pembakar roti rosak huhu...nasi lemak pon nan ado sbb tgh masak lagi..tatau lama mana leh siap kata nya hihi..

err sudahnyaaaa....ayah n naim makan sandwich, mak nasi goreng and ai makan pakej bekpes roti canai n teh tarik...gittew la bekpes di KLIA pagi tadi ngan mak n ayah...teman mak ayah selagi depa lom gerak ke departure hall...wanna make sure everythg ok for them...

Bila mak ayah dah ke balai berlepas...balik umah arr..ai nak rest huhu...nak basuh kain...nak santai di rumah....sbb esok dah keje huhuhu....weekend ni cepat je nak abis kannnn **nangisssss**

hurmm...bila kat KLIA tadi..tgk staff #MAS tgk kaunter #MAS terus tingat everythg that happened to #MAS

#MH17DalamKenangan
#MH370DalamKenangan
#FarewellMH17
#MAS #FlyingHigh
and terus rasa tak sabonya nak naik #MAS flight next year huhuhuhu









Note:
Situasai yang penuh warna
Warna warni ceria 
Warna warni sebenar
Teruskan mewarna 

Friday, September 5, 2014

Matahari...Hidupkan semula mimpi kami

Pada pagi yang suram ini
Malam ku resah kerana
Malam mungkin kelam
Bumi indah cinta punah
Bintang bintang tumpang berduka
Meratapi nasib
Kenapa hari ini

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula mimpi kami
Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula cinta kami

Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus melayari hidup kami
Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus menghidupkan cinta kami

Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu

Note:
Mengharap segalanya
Sejuta kebenaran
Sejuta keajaiban
Ya Allah
Ya Rahman


Wednesday, June 18, 2014

Weird...yes so weird!!



yer...isnin...selasa..rabu..khamis..jumaat...sabtu dan ahad.......pastu isnin balik..selasa..rabu...dah pelik sgt...pelik..weird..

aishhh...kenapa asik terpk mcm ni je..jap2 isu tu terjah dalam kepala huhu...mana tak sakit kepala kan...baru nak rasa lega..termasuk isu tu di fikiran...

mmg kena diam dan diam agaknya..so that tak tersilap atau terlepas ckp keh keh...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Note:
yer..pasni saya diam okeh..
kalau diam itu membahagiakan
kalau diam itu menyenangkan
kalau diam itu melegakan

Saturday, May 24, 2014

My Feelings Are Mine



Kali ni...will be away over the weekend...tak payah buku merah okeh...IC biru jah bawak merata kali ni huhuhu

I need fresh air..need to refresh myself after all this hassle..need to have back my strength...really hope everything will back to normal..like before..we talk nicely..we laugh together..we smile to each other like before..and i hope kita semua di rahmati Allah SWT..

Am going by now...see ya on Monday evening okeh...be good hikss


Note:
Angin
Ombak
Pantai
Langit
Bintang

"My feelings are mine and i dont force them on yew"
**peace**



Friday, May 23, 2014

Bila Tiba...




Ungu - Bila Tiba (OST Sang Kiai)



Saat tiba nafas di ujung hela

Mata tinggi tak sanggup bicara

Mulut terkunci tanpa suara



Bila tiba saat berganti dunia

Alam yang sangat jauh berbeda

Siapkah kita menjawab semua

Pertanyaan



Bila nafas akhir berhenti sudah

Jatung hatipun tak berdaya

Hanya menangis tanpa suara



Mati tak bisa untuk kau hindari

Tak mungkin bisa engkau lari

Ajalmu pasti menghampiri



Mati tinggal menunggu saat nanti

Kemana kita bisa lari

Kita pastikan mengalami

Mati



Mati tak bisa untuk kau hindari

Tak mungkin bisa engkau lari

Ajalmu pasti menghampiri



Mati tinggal menunggu saat nanti

Kemana kita bisa lari

Kita pastikan mengalami

Mati

"Perempuan itu ibarat pakaian buat laki-laki, menghangatkan di musim hujan,

meneduhkan saat kemarau" petikan Sang Kiai.
 
 
Note:
Hari Jumaat
Counting Days
Mohon sihat2 aja yeahh

Friday, May 16, 2014

A #NoteToSelf Story For All


Dapat cerita ni via wassap dr mak...it's really a #NoteToSelf to me...a #Reminder to me..and i almost cried reading this..so i wanna share it here to all mothers...to all frens...and am hoping the very best to my one n only M Imran Naim..mama will always love you and will always be with you...dengan izin Allah SWT...be good yer darling...

here's the story...


ANGRY MOM'S DU'A MADE ME IMAAM OF HARAM'

Shaykh Al-Kalbaani, former Imaam of the Ka'bah, at a conference in London was telling us this story:

When he was young, he was a very naughty boy. He would make his mother angry. But his mother, Allah bless her, was a very righteous woman and she knew the power of Du'a.

She made it her habit that, in her anger at him, she would say this Du'a: "May Allah guide YOU! And make you the IMAAM of the Ka'bah!"

Imaam Al-Kalbani told us, "so Allah answered her du'a and I went on to become the Imam of the Ka'bah!"

Allahu Akbar!

Shaykh Adil Kalbani is black, and the son of a poor immigrant from the Persian Gulf. In an interview with NYTimes, Shaykh Kalbani said,

"Leading prayers at the Grand Mosque is an extraordinary honor, usually reserved for pure-blooded Arabs from the Saudi heartland."

He was taken aback when he came to know that King Abdullah had chosen him as the first black Imaam of Masjid al-Haram (in recent times), he added. Masha Allah!

Ponder This : Dont curse your children when they misbehave..it might backfire! I know of someone who told her son to 'go die', & regretted it later when he passed away the same day. Subhaan Allah!

Watch your words dear parents. Make it a habit to utter good du'as for them...Yup, even when you're angry with them!!

The Messenger of Allah (salAllahu alayhi wasallam) said,

"Three supplications will not be rejected (by Allah Subhaan wa Ta'ala), the supplication of the parent for his child, the supplication of the one who is fasting, and the supplication of the traveler." [al-Bayhaqi, Tirmidhi - Saheeh]. We all know that not offering our prayers (salat) is HARAM! But little do we know the punishments that we will face...

Why do we erase messages that talk about religious (Islam) matters!

But We resend ordinary messages?

The Prophet Sallallaho Alaihe Wassallam narrated "Convey from me, even if its one verse (Ayah)"

Maybe by forwarding this message to others can be beneficial for your Intercession on the Day of Judgement

As salaam dear Mothers…

Just a reminder for us....always make good du'a for our children, even in anger

Note:
There's always a doa for you
day and night
always
Only God Knows

Friday, April 25, 2014

Kegilaan apakah ini ?

hah..lately banyak sgt kegilaan menjadi2 bila duk sorang2 samada kat opis atau kat umah...tp mostly kat umah la kan...kat opis wat keje opis ooi..nak mampos wat keje lain ekekekeke

kegilaan no 1
melayan candy crush lagi kat ipad...sejak leh lepas level 147 yg tersangkut selama setahun...huhu..mampos setahun tu br lepas..banyak kali kot give up ahaks...skrg leh la melayan balik..rasa mcm pas few weeks akan lepas level baru ahahahah....**few weeks gittew...agak azab la sbnrnya kannn hahaha**

pastu layan game lain sama..farm heroes la..pool la...candy mania yang berbulan tak lepas2 and terbaru animal voyage...semua ni layan kat ipad okeh ahaks


kegilaan no 2
mcm syiok lak...hari2 dlm lrt..masa nak p keje n balik keje..or kdg2 time ngantuk bila kat opis..intai blog percutian bajet...hah setahun la nampak gaya nya aku akan intai blog2 ni...mcm trip ke korea dulu...it takes me a year ok tuk survey places and how to go to certain places..tp berbaloi ok..bila p korea naik publik transport je..tak sesat...our itenerary sgt terbaik ku rasa huhuhu

so start these few days...mcm2 blog dah ku baca..add as fav..take notes...setahun la buat benda ni till betui2 nak p nanti..all info in hands ahakssss....aishhhh membuak2 nak p oliday ekekekekeek...**meroyan setempat neh** pastu leh start menabung...setahun tuh rasa2 cukup la time nak pergi nanti ahahahaaha

kegilaan no 3 n seterusnya
layan FB arr ahahaha...layan n layan...pastu layan insta..tepek je apa pic yang ada...terasa??nasib la...my fb..my insta..suka hati la nak tulis apa kan...

pastu layan drama korea and siap repeat cita secret love lagik..marathon seminggu okeh ahahahaha...tak berkesudahan melayan..dpt layan drama mmg tak kacau sesapa dah la kannn...


pastu baca novel...rasa nak repeat novel ni and beli few other novels lagik huhu...atau kalau tak beli..akan terus baca novel lelama...mcm best je activity ni kan kan kan

kegilaan lain tu...tak ada kot...outing dah kurang...makan2 pon kena kurang kan ahahahaa...so jum kita layan kegilaan yg atas2 ni huhuhuhu

errr ayat tunggang langgang ek...err err buat2 paham la ek..malas nak betul kan dah ekekeekekkee

note :














Bila dah jadi habit...susah la kan
minta jauh dr diri ini semua ni


Friday, April 18, 2014

Jum..Test Suara :)

Di dalam sebuah cinta, terdapat bahasa,

yang mengalun indah, mengisi jiwa

Merindukan kisah, kita berdua,

yang tak pernah bisa, akan terlupa

[Reff]

Bila rindu ini, masih milikmu,

ku hadirkan sebuah, tanya untukmu

Harus berapa lama, aku menunggumu,

aku menunggumu

Di dalam masa indah, saat bersamamu

Yang tak pernah bisa, akan terlupa

Pandangan matanya, menghancurkan jiwa

Dengan segenap cinta, aku bertanya

[Reff] ~

aku menunggumu…

aku menunggumu…

Dalam hati ku menunggu

Dalam hati ku menunggu

Aku…

Dalam lelah ku menunggu

Dalam letih ku menunggu

Aku… masih menunggu

Bila rindu ini, masih milikmu

Ku hadirkan sebuah…

Harus berapa lama, harus berapa lama

Aku menunggumu, aku menunggumu

Aku menunggu…

Aku menunggumu

Dalam hati ku menunggu

Dalam lelah ku menunggu

Dalam hati ku menunggu

Dalam lelah ku menunggu

Dalam hati ku menunggu

Lagu : Menunggumu
Artis : Peterpan
Lagu lama yang best...korang nak dgr..sila ke utube ek ahaks...

Note:

Err...ai nak fridge magnet ni arr..
sapa leh bagi ni ahakssss...
pls pls hikss :)

Saturday, April 12, 2014

Aishh....wat a mistake huhu


Cry baby la sangat kannn..

aishhh...

ai tersilap kah...niat yang baik di salah erti kan la pulak ekekekekeke...malas nangis okeh..baik kita gelak2 jahhh sbb ai tak rasa i salah atau dosa besar sgt huhu...


ai send quote ni jer and tetiba ada yang terasa..alahai...it is just like wat ppl say... #sharingiscaring #notetoself je sebenarnya...so ai dah minta maaf...atas dia la nak maaf kan ke tak...malas ahh pk banyak2..memula nangis skit tp lelama ai pk..God knows kan...DIA maha mengetahui apa yg tersirat d hati kita bila kita share benda2 yg baik mcm ni...moga terus di buka kan hati nya tuk berfikir dgn baik tanpa buruk sangka...pasni ai tak send dah apa2...ai akan diam kan like i used to do and i will listen more to my heart...ittew lebey baik i guess hehehehe :)



Note :
teringat few chats kat YM and FB
alhamdulillah am over it..
malas dah nak layan
dia ingat ai ni mcm org lain kot
laju je nak layan gedik bangang tu
sorry beb..am not into it!!

Thursday, April 10, 2014

Laugh Out Loud

Cukup la gambar2 atas ni kan...ni dah boleh menunjuk kan yang ai sgt2 nak gelak ngan kuat tp ai tahan kan diri..tutup mulut n gelak dlm hati okehhh ekekekeke..tp akhirnya terkuat gak skit...duhhh

korang mmg lawak...lawak ptg yang menghilang kan kemengantukan yang melanda ekekekekke

ok ok..persaingan yang sehat...noted uols **nangis**



Note:
err cukup la dtg dlm mimpi
i penat la nak padam cerita dlm mimpi
or meh dtg in real
buang ego u tuh
kalau masih mengingati
i'll be there
walau dah buang di lubuk paling jauh

Tuesday, April 1, 2014

My March 2014

Dinner with Naim..mak and ayah...** mak yang belanja ahaks** naim balik KL sebab dia dpt cuti for 2 days..last week khamis and jumaat...so mama balik kedah selasa malam..amik naim hari rabu n back to KL rabu malam..jumaat malam balik kedah ngan naim naik bas and send naim hari sabtu..pastu sabtu ptg mama back to KL..**sweater tertinggal kat umah aunty..kesejukan dlm bas and demam on sunday..sob sob**

Many thanks to Corine and Yusra for the super nice blue shirt yang naim pakai tu...he loves it...many thanks yeah aunty yusra n corine..

Lunch Khamis lepas kat chillis wit corine,yusra,kak lin and abg amir...thanks and many thanks corine and yusra sebab belanja kami...next time let's go dutch pulak...and kali ni kena make sure kita amik pic foods...ni foods sampai je laju melahap...sampai ai lupa nak amik pic ekekekek...

Katanya MH370 ended at Indian Ocean...yer katanya...sangat sedih lepas PM umumkan pasal ni dalam PC tergempar...and terus nangis..padahal week lepas asik nangis je kejenya..apa2 pon kami tetap merasai kesedihan yang di alami ohleh ahli keluarga anak kapal n penumpang MH370...semoga usaha pencarian membuah kan hasil...

hahaha..nak change pic profile FB ngan pic atas tu..bila silap tukar ke pic ni **padahal ni pic lama kot...** pada malam PC tergempar dr PM mengenai kehilangan MH370 di lautan hindi..aiyoooo bukan sengaja nak tunjuk pic yang tak semengah ni okeh...ai pon terasa kesedihan...mmg percutian yang sgt biasa pon...tadak nak banga2 pon okehh..** notetoself not to jump into conclusion and hurt others**

Novel pertama di beli di tahun 2014...ada Zariff, Arisa and Nabila...novel ni best okeh...ada part sedih and happy ending....my rating...4/5 

Tahniah to Yusra on your engagement...my holiday nya member...myself, corine and kak lin attending yusra's engagement kek pilah okehhh ahaks...pestime p pilah neh

Notebook mengenang MH370...dr my Ex Senior Manager...Thanks Puan...thanks so much for everything...and wish u good luck di tempat baru..

Thanks mem for this....aishhhhhh speechless and terharu sgt...thanks n many thanks mem...thanks for everything...** dah banyak sgt she gave to me...vienna cafe...starbuck..landyard..makan2...aishh memacam la kannnnn*

my circle of frens and ramai lagi sebenarnya...ada ramai jugak yang tak ada dlm pic ni....i got to knew everyone of them and thanks Allah for showing me everythg...thanks to all jugak sebab sanggup berkawan ngan ai..thanks n thanks..* if only we are no longer together....remember me  and forgive me yeahhhh....sob sob*

lepak2 di petang hari and nyembang2 time kat Aseana Cafe KLCC...with my bos..may ex SM and a fren attached kat sudan...thanks Arni..and Fiki Wiki pon ada...

BBQ session..farewell for Puan S.A our CKSM's SM...so much foods...so much fun..we just so happy with all these...awesome..!!

and ni terbaru semlm...kaver ipad mini yg baru ahaks...colorful..vibrant colors..suka sgt...if u r reading this..thanks babe..will be missing u so much..thanks n many thanks...nanti kita backpack Sydney ek...

eh banyak gila kalo nak letak all that happened in March 2014 kan ahaks...and actually some of them ada kat FB and Instagram...tak hebat mana pon...tak gah mana pon..tak meriah mana pon...just for myself sebab i cherish everythg that happen...to those yg mual..muak..jijik ngan my posting..i am sorry yeahhhh...

Note:
at least i get to know how u think of my and my posting
thanks yeahh

Sunday, March 30, 2014

Mimpi itu mainan tidur

and am not feeling well

aishhhh...sampai rumah at 1 am...tido dan tido...pas subuh makan ubat demam n pejam lg...

masa tido tu...punya la banyak mimpi yang tetiba leh relate bila bangun pagi..sgt complicated sampai terpikir2 apa kah semua ni...

mimpi 1
dia pandai dalam maths..dalam mimpi tu dia ada je..dekat tapi jauh kaedahnya..and another fren call dia n tanya pasal maths and tanya pasal nickname dia dulu and help me to tanya dia ingat ai tak...padahal dalam mimpi tu dia ada je depan mata sbnrnya..mimpi yg sgt complicated tp ai suka and tetiba terpikir..dia ingat ai ke neh huhu...bgn pagi bukak insta nampak je pic dia melompat2 dgn roommate dia..aishhh...**u make me miss u la...isk isk**

mimpi 2 
a frens ngan roommate p oliday...tetiba terjumpa kat restoren...we have a chit chat kejap and minta souvenir...tetiba bgn pagi nampak kat fb their oliday pic huhuhu **happy olidays uols**

mimpi 3
jumpa member lama ni..dia intai pc member atas ni kat restoren..padahal dia tak kenal pon member atas..bila roommate member atas sedar...member atas mcm pelik kenapa dia tgk2 pc dia..

mimpi 4
kuar ngan kwn ni..naik keta and amik someone tp ramai lak di hangkutnya...p makan and plan nak p beli belah pas makan..p restoren yang sama mcm mimpi 2 n 3...infact masa dia beratur nak order foods ai sempat nyembang ngan member dr mimpi 2 dan 3..masa dalam mimpi ni ai tanya dia somethg..such as brapa lama dah dia *** ** **** and  *** ***** *****..tp tiada jawapan..and bgn tido tgk fb ada update dr apa yang di tanya...alhamdulillah moga semua nya ok at yr side...

pas terjaga tu...baring n pejam lagi...again mimpi dia dr mimpi 1...aishhhh..kenapa ni...somethg terjadi ngan dia kah...duhh...risau jugak...gila complicated mimpi kali n...semua cerita ada dlm satu mimpi and dah bgn pejam balik pon leh sambung2 mimpi sebelum ni...aishhhhhhhh

pastu kali ni bila terjaga..bgn terus..mandi..makan n makan ubat...am not feeling well..demam gara2 semlm bersejuk mcm nak kejung dalam bas...sweater tertinggal kat umah mak tam gara2 kalot sbb mcm dah terlambat..sampai hp pon bateri hanya ada 33%..sudahnya off hp n layan news dr ipad...

and sekarang terpikir sgt2..mimpi mainan tido tp kenapa tetiba boleh mimpi semua ni..tuhan nak tunjuk sesuatu kah..atau nak hint sesuatu..Ya Allah andai ada yang nak kau beritahu..aku redha...aku terima ngan tenang dan bersyukur...

Dan..masih lagi mengenang nasib semua anak kapal n penumpang MH370...sedih sgt..

note:
Selamat kembali ke sekolah Naim
belajar dan terus belajar
jadi anak yg baik..yg soleh
yang menggembira kan mama n semua yg syg naim
ingat pesan mama semlm yer..

Monday, March 24, 2014

A sad night for Malaysia... #MH370

24 March 2014
10pm

and this is what i will write in the notebook...

PM : #MH370 berakhir di selatan lautan hindi......speechless..sedih..scary...

Al fatihah...takziah to semua ahli keluarga anak kapal dan penumpang MH370..


Tabik to the Pilot and co pilot for their best to manage the plane..

and..i cried..cried..cried..weeks full of crying...

Al Fatihah....


NOTE :

Berjaya Sorang2 :p

 
yezzzaaaaaa...i made it...all by myself okehhh....ni citer hari Ahad semalam...pepagi kuar bekpes kat ikea...**eh tak la pagi sgt hahaha..by 9.30am ai gerak dr umah...dah lambat kaedahnya**...tp sedih set meatball lom ada..i mean set yg kcik tu..ada yg bagak tu mcm tak abis la kan nak melahap sorang...so amik kuew teow n roti wit sosej n baked beans plus coffee...layan bekpes almost sejam lebey..jenjalan dlm ikea jap n off to ecurve..i rasa nak sgt tgk wayang okehhh...


Ai tgk citer Labour Day ** uols click situ tuk baca sinopsis ek** pasal ibu tunggal yang ada anak bujang...pastu bg tempat tinggal to banduan yg lari dr sepital n dlm masa few days jatuh cinta...ending harus la happy kan..cuma sedey gak la skit...ai kan emosi over..hati senipis kulit bawang gittew kah kah..and the best part dlm cinema hall tu yg tgk citer ni 3 org jah kekekeee...myself..amoi cina and one chinesse guy yg ensem ahaks..

dabes cita..terus ke borders...beli pen..beli magazine..layan caramel macchiato and lepak situ berjam2...layan lagu2 dr ipod touch...makan pisang..menulis sesuatu....baca magazine..baca news dr ipad...HP simpan dalam beg **a day tanpa hp kaedahnya**

pastu sebelum balik..biasa la nak gak tulis #PrayForMH370 ahaks...

and back to ikea..beli notepad...pastu balik umah arr...almost 7pm kot hahahaah..esok keje ooi...

tetiba proud of myself...berjaya melepak seorang diri..ahaks...**err mati pon esok sorang2 gak dlm kubur kannnn**

and tetiba rasa mcm hobi baru lak..lepak borders..baca magazine or buku sambil dgr lagu n layan coffee...tak kacau org n susah kan sesapa...hikssss

Note:
* best sgt
* next time kena repeat
* happy
* am not alone



Sunday, March 23, 2014

Something To Ponder :)


Never forget:
• When you are hurt by people who share the same blood as you, just remember Yusuf (alayhissalam), who was betrayed by his own brothers.
• If you find your parents opposing you, remember Ibrahim (alayhissalam), whose father led him to the fire.
• If you're stuck with a problem where there's no way out, remember Yunus (alayhissalam), stuck in the belly of a whale.
• When someone slanders you , remember Aisha (radi Allahu 'anha) who was slandered throughout the city.
• If you're ill your body cries with pain, remember Ayoub (alayhissalam) who was more ill than you.
• When you are lonely, recall Adam (alayhissalam) who was created alone.
• When you cant see the logic around you, think of Nuh (alayhissalam)who built an Ark without questioning.
• If you are mocked by your own relatives, family, friends and the world at large, then remember our dear Prophet Muhammad (sallAllahu 'alayhi wasallam).

Allah put these prophets to trial so that generations will persevere in patience

Note:
#life
#reality
#happened
#notetoself
#reminder
Doa ku agar aku terus di beri kekuatan...di beri kemaafan...

Friday, March 21, 2014

It's Friday..Am Glad !!

Yay..dah hari Jumaat and am glad...am just ok..yup i can say that am much better than yesterday morning...**yeahhh...i manage to throw away those sadness  ahaks**

Let's enjoy the wiken...let's date..let's watch kdrama and let's have a good rest over the wiken...**somethg that i look forward everyweek huhuhu**

note :
am so much happy and ok..trust me..
thanks guys..i owe u guys so much love n trust!!

Wednesday, March 19, 2014

Sawryyyyy :)


ngeh ngeh...balik keje tadi dpt message ni kat cermin keta ahaks...

ya amponnnn...pagi tadi terlambat kuar umah...sampai LRT Gombak pon dah lambat skit kikiki..parking ground floor mmg penuh la..tu tuk pompan semua..mmg dtg awal gila leh la parking kat petak pink tu ahaks

ai selalu parking level 1 bahagian petak kuning haha**mmg wajib sbb dah lambat kannnnn cuma tak la lambat mcm tadu muahahahaha**...td dah penuh..naik level 2 pon area petak kuning penuh huhu...malas ok naik atas lagi...hazabedah ahaks...so kisah nya iols parking sebelah dr petak kuning...ahaksss

tak la ganggu keta lain...cuma maybe management takut kalo keta dr level atas turun laju n langgar keta ai ahahaha....tp bila pk balik..agak2 la nak turun dr satu level ke satu level...takkan nak lelaju kannn....

tp tak apa..insya allah esok ai kuar umah awal skit..tak parking dah area sebelah petak kuning ekk...

sawwryyyyyy yeahhhh :)

Note :

tetiba nak p Sydney...wishlist setiap tahun ahaks

Monday, March 17, 2014

My Super Simple Weekend

It's all about foods..
Food I eat..
Food he eats..
It's dinner..!!
 

Caption atas tu dari FB..ahaks..semlm pas ber wassap ngan MEB neh...pas magrib terus kuar..park keta kat Tat Nasi Ayam Sri Rampai..naik keta MEBand terus ke Murni Aman Suria...foods sedap...price not bad..nett price okehh.. 

Mine : mee udon wit seafood RM8 and air I Miss You RM5
**motip nama air kemain lagi..i miss u la..like me baby la..love u la hahahahaah...layan kan jer**

His : Mee goreng wit Maryland Ciken Chop RM15 and air Kiss Me Baby **kakakakakaka**
nampak dalam gambar kat menu skit je..sekali dtg ha tu dia..banyak okeh and sedapppp...

so mmg recommended la restoren ni...nanti nak p lagik ek ek ek..tp kalau suruh ai p sendiri ya ampun..harus la tak ingat jalan nak p sana hahahha

so acara pas makan..nyembang..and memasing layan hp..pastu balik arrr....huhuhuhu


Ni lak...acara hari Ahad...pas subuh terpejam kui kui...pastu bila bgn balik..mandi..lepak bilik layan drama korea..terpejam...sudah nya pastu kelaparan okehh..

so apa lagi...terus p dapor..masa bubur..potong cendawan..masak cendawan..panas kan sambal ikan bilis..once semua dah ready...yayyyy my brunch for today....lapar okeh..kebulur je rasa ahaks...mcm ni la bila i have no outing plan...forever alone..and tatau nak kuar mana n ngan sapa..layan kdrama and bila lapar atau haus cari la apa2 leh di suap keh keh..

bila dah siap makan...apa lagi duk bilik je la kannnn....layan porem..layan kdrama..layan lagu..sambil update blog...mcm lama gila tak ber update ahaks...


ni dinner lak...dinner dating gossiping kaedahnya ahahaha...layan kan je selagi namanya wiken kannnnn 


so..till i menulis lagi..cya !!

Note:
Kapal terbang bila terputus hubungan dengan pusat kawalan, tandanya ia dalam bahaya. Manusia bila terputus hubungannya dengan Allah, kesannya lebih berbahaya.

— Ustaz Zawawi Yusof