Friday, February 21, 2014

#iklan #onlineshopping Jum Beli...

lama pulak tak update kannnn...hari ni nak blog pasal jualan online owned by my fren...**so called my adik jugak la kannn**...

korang yang ada baby girl..baby boy..anak sedara ke...meh meh beli...as hadiah pon ok...reasonable price and cantik2 ok....mmg geram nak beli je kalau tgk ahakss...






banyak lagi sebenarnya..so kalau berminat sila lah layari FB Arissa Shop dan Instagram Arissa Shoppe...macam2 ada okeh...pilih je mana nak hiks..

brg2 tupperware ada gak...kalau nak full catalogue leh ask from me...nak order bitau je ai nanti ai bitau lak kwn ai tuh...

Biasa la tolong menolong antara satu sama lain...ai tolong iklan sajork ahaksss...

so to all...enjoy browsing and happy online shopping yeahhhh

mode :
i get wat u mean by tat...and i understand cleary..thanks for the hint!!


Saturday, February 15, 2014

Aku Harus....



Wootttt..acara gedik gedik selesai semlm ekeekkekekekeke....ni Shin Se-kyung pelakon korea okeh...uols leh tgk dia berlakon dalam kdrama fashion King or cita when a man loves...or banyak lagi cerita dia berlakon....click je kat nama dia tu ahaks.... **saja je nak letak pic n tulis abt her...tatau nak cerita apa sbnrnya akakakaak..motp sgt kannnn**

err err...jum layan lagu nakkkk.....


"namun semua tidak seindah ku sangka"

Mode:
sik dgr lagu ni berkali2 je dlm kereta skrg...mcm best jer..mcm syiok jer hehe

Friday, February 14, 2014

Its Weekend :)

Happy Friday... Yay its weekend... Have a good weekend peeps!!

Monday, February 10, 2014

Bandung Outing Day 2-Jan2014

Bandung Outing Day 1 selesai....jum layan gambar2 dr outing day 2 lak ahaksssss **pic ai harus la banyak kan...blog ai huhuhuhu**


owh jap...we all stay kat V Hotel  Residence...harga rasa nya berpatutan...satu malam 100 hengget jer ahaks..ok la kot kann...tp kalau p ngan member backpackers i rasa i wud go for backpackers nya rate yg lagi murah hiks hiks...







Terus ke Tangkuban Perahu...nak tgk n amik2 gambar sajork ekekekeke....biasa la selfie di mana mana ekekekekeke....masa we all baru sampai..still leh nampak okeh the kawah...after 30mins..mmg kabus...angin masuk mata sgt pedih okeh...sejuk pon yer....

Selesai kat sini...sebelum ke Pasar baru sekali lagi..we all singgah kedai kerepek kat Cihampeles...errr tadak pic lak kat sini..bz rasa semua jenis kepek pisang n membeli belah ekekekekeke...


pastu singgah Amanda beli brownies...singgah Kartika sari beli kek n roti kering atas ni...sedap uols ahaks...

pastu singgah Pasar baru tuk 2 jam je...yer kami sgt punctual kali ni..2 jam okehhh...pastu terus ke airport...sebab nak re packing bag ngan brg2 yg baru beli kikiki...


Hasil barang2 yg di re pack selama dua hari di Bandung...sila jgn komen apa2...semua pon cenggini kan kalo p Bandung ekeekekekkekkee....ada yg hand carry dlm flight pon banyak okeh...hahahaha...and sementara tunggu flight...kami selfie and terus buat post mortem Bandung Outing...**post mortem terus sbb ada kejadian ekekekeeek** and terus terpikir tuk Bandung 2.0 boleh hahahaha..

At last...bye bandung..till we shop again ahaksss......**seat belt dalam bahasa indo is sabuk pengaman ok uols ahaks**

Selesai sudahhh Bandung Outing tuk year 2014...so much fun...full of memories...nanti kita jenjalan lagi ek ek ek...

pstttt...nak selit ni jap ahaks...kalau berminat sila leave yr email at the comment box and i will email uols ngan harga okehh...
For sale ahaks...

Mode:
happy sgt...plan for cuti2 pulau lak...jumsss

Sunday, February 9, 2014

Bandung Outing Day 1-Jan2014

Woottt....baru sempat nak update cerita ceriti Bandung Outing....**eh ok je kan outing...since opis tak ada outing kakakakaka**... so yang p bandung...myself...my manager..my exec and my kakak kat opis...alerrr cuti 2 hari je pon ahakssss...

Tu masa p...handbeg, backpack and luggage...tak la banyak mana...beg pon tak berat mana..ahaksss...**motip kannnn tak berat..tp still i need to buy new luggage yg ringan arr...yg ni tak buh baju byk pon berat huhuhu** dan seperti biasa bila flight delay selfie arr kat airport kannn...ahaksss

ni pak ocha...supir tuk ari tu...i mean tuk pagi tu before tukar to pak iswandi...siap warning aku jangan makan warung2 tepi jalan ekekeke..sudahnya ai tak rasa pon makanan yg warung2 tu jual ahaksss....

zasssssssssssssssss...pasar baru jumssss....






kedai memula...kedai kain sri cinta..supir2 ni ada share kot kat sini..almost semua pelancung depa bwk p kedai ni dulu...rambang mata uols..ekekekeke...mcm semua nak..tp memikir kan luggage nak balik...sabar kan diri sendiri okehh...selain kedai ni...semua level kita org round kat pasar baru...hebat tak hebat dr kol 8.30am sampai 4,30pm ok kat pasar baru...sebab kak maz depa ni mcm nak gastrik..tu yang we all p cari lunch at 5pm huhuhu

hah jum ke restoren nasi padang...antara yg pemes kata my colleague...lupa lak nama restoren tu hehe...kelaparan okehhh...dapat foods je terus makan....lupa nak amik gambar....amik gambar masa dabes makan jer ekekekeke....nampak tak tu teh botol..sedapppppppppppp ahaks....tp sekali dua je sempat layan teh botol huhu....sbb tak lama mana pon kat Bandung ahaksss...


Okeh...pas makan jenjalan kat TransStudio lak...amik gambar je uols hahahaha...sengal sangat kannnn kah kah....pas makan p cutik baju kekanak jap..ada member nak cari baju tuk anak kawan dia n anak sedara dia...masa ni dah kol 7lebey time Bandung huhu...


pastu kan...p kedai perfume kat Jalan Dago...hamek ko memacam jenis ada....borong je la kannnn...dah mmg bau pon superb...sama siot bau dia ahakssss

pastu dinner yokkkkkkkkkkkk...kita org p restoren Kg daun...masa tu almost 9pm kot...last order is at 10pm kot..ingat ingat lupa lak...sebab dah malam..n ujan renyai2...dpt la tempat kat dangai yg kat bawah...gelap uols...nan sempat amik gambo...huhu...kita org makan ikan garume...pastu mcm lempeng indo, pisang cheese yg sangat sedap...sup ayam ke sup bontot ek..lupa lak hahaha...nasi ayam penyet...tu semua share2 ala ala supper la kekonon nya hehehehe....abis je makan hujan lebat...mencicit semua lari ke van ekekkekke...sudahnya tiada gambar lain di restoren Kg Daun muahahahahaha

balik otel..pack brg2 dlm kotak..**kotak okeh....memasing beranak kotak gittew ekekekeke...pastu kepala ni laju je pk cukup ke luggage yg di beli ari tu kakakaakak* and kol 2lebey br pejam....soknya kami kena gerak ke Tangkuban Perahu seawal 7am okehhh...punya la padat activiti 2 hari kekekeke...sib baik tak p Bandung balik hari kannnnnnnnnnnnn hahahahahhahahahah

mode :
happy..penat...excited...awesome 



Monday, February 3, 2014

Day 2 in February 2014 *Dinner yang yummy**


My day 2 activities started with.......

This is Leo yg sebuk duk dalam laci bila anak Arwah ngemas2 lacik arwah... **kredit to FB Bigben Fornine for the pics **

Kol 11.3o amik Milia and another fren p ziarah Mak Ngah  atas pemergian suaminya Pak Ngah atau lebih di kenali di FB as Bigben Fornine...he's a cats lover and kenal pak ngah lak melalui Milia...selalu ikut Milia p beli makanan kucen dr arwah Pak Ngah... Pak Ngah kutip kucing2 tepi jalan n he groomed them...jaga..bagi makan...bg kasih sayang...and semua kucing2 nya gebu..cantik sangat2...** Takziah to Mak Ngah and Families...Semoga roh arwah tenang di sana....Al Fatihah... **

Then lunchy...thanks dude for the lunch...he belanja me n milia nasi ayam kat depan Ampang Point..katanya dah lama nak banjer weols...weols terima jerkk..makan2 n pastu kepedasan..memasing tergeget cili padi masa makan kerabu mangga...sudahnya bei slurpee kat 7e huhuhu..

Then konon2 nak makan cendol bakar yg sedap kat sg pusu...tutup lak hari ahad...euwwwwwww....frust jer uhukssssss...so balik umah jap amik kek yg Bunny kirim dr Bandung **entry Bandung nanti arr...jet lag muahahahaaha**


Send Milia to her house...send dude yg belanja nasi ayam kat LRT Gombak...then lajak ke Leha kelfood lak tuk antar kek kat Bunny plus minum petang...teh o ais limau n lompat tikam...yummehhhhhhh

Selesai lepaking petang...6.30 balik umah..sesiap ke ikea lak...sib baik org lain drive kan...ai jetlag lom abis okehhhh hahahahahaa....sudahnya ada juga benda yg terbeli...hebat kannnnnn...racun jejaka metroseksual beli sudu plastik ikea yg kalerful...yeahhh berjaya muahahahaha...pastu nampak mangkuk kcik cantik2...beli n share half half...pastu beli lapik gelas/mug..share jugak...kah kah...beli yg murah2 sudehhhhh..pastu share lagik...sharing is caring kan kikikiki

 Ni tuk bday si kecik Maryam in Jan 2014 ari tu...Mak Long br nak beli ahaksss...

Ni la mangkok kaler2...and lapik mug/glasss...yg murah rembat ahh hahahaha

Selesai Ikea...terjah Ikano jap jenjalan wat lenguh2 kaki ekekeke...pastu gerak ke Kota Damansara...dinner kat  Restoran Char Kuey Teow Simply Delicious Serina Redzuwan....


Foods sedap...price reasonable...presentation menarik...tempat yg sgt cozy n semua pink in colors..ai laikeeee...foods lak sampai ngan cepatnyaaaa...tetiba baru tau serina pon ada restoren gittewwwww...ingat abangnya jer huhu

Jejaka ittew order Char kuey Teow and ribena laici...mine kuey teow goreng ngan sirap laici and satu durian crepe....total tuk sorang dlm 11 hengget...see see i told u reasonable price kannnn...

so korang apa lagi...p ler terjahhhhh...recommended by me and Bunny...mekasih beb bwk saya p makan kat situ n jd driver tuk outing td...harap maklom jet lag Bandung ada lg..sindrom malas drive gittew ekekeeekeke

Bila dah amik iols..harus la kena antar balik kan kah kah...huh day 2 Feb2014 dah nak abis...ada sehari lg je cuti and selasa dah start kerja...yerrrr kerja till May baru ada public holiday lagi huhuhuhu...

errrr panjang kan entry ni....layannnnn ek ek ek...kalo nak muntah sila kan kah kah

Mode : note interested pon...please dont play with her heart!!