Saturday, November 14, 2015

To my dear Iron Ladies of ITMCK...


This is an entry..dedicated to the honorable my Iron Ladies of  DIA ITMCK

Samada ada yang dalam gambar atau yg tak ada dlm gambar...3 to 4 years kita bersama habis kan our Diploma In Accountancy di tempat org..bukan di kampung halaman memasing...setelah 10tahun lebih kita jumpa balik...few gaths kita dah buat and am loving it...!!


Ni first gathering kita in March 2013...kat IOI Resort...tak ramai tp meriah and ni titik tolak our gath yang seterusnya...masa ni kita start gather all our DIA ladies...and try to organize sebanyak mungkin gath yg kecik2...



Ni gathering kat Alor Star Kedah June 2013...tuan rumah Lis and myself ahaks...reramai terbang ke Kedah...we have Leena dari KK jugak...and masa ni sgt la meriah...siap book satu bilik hotel tuk nyembang...solat...and bersiap2...memacam cerita..and semua nak bercakap...rasa mcm kat Dorm Iman je masa ni ehehehehe...and the best part kami sempat masuk Danok...thanks Lis kerana menjaga keselamatan kami huhuhuhu...

Ni pulak...kalau tak silap acara rumah terbuka raya Zura in August 2013...tak ramai yg datang kot...err ingat2 lupa jugak actually...and umah Zura 5 minit je dari rumah ai...laju je ai sampai umah ko kan Zura ekekekee...thanks for the invitations taw...sayang ko banyak2..sayang MekDa juga yg dtg teman aku beraya rumah Zura...


Ni gathering kat JB Sept 2013...kami reramai gerak ke JB...ada yg datang solo and ada yg bawak family...thanks Ticer Naj yang sudi jadi host and masak memacam tuk kami...thanks jugak to Mak Maie yang sediakan tempat tinggal and foods kat apartment nya...yang ni mmg sangat meriah...kami tukar2 hadiah **which every gatherings pon ada acara tukar2 hadiah**..kami buat bacaan Yasin beramai2...makan2...bergelak ketawa tak hengat...semua nak bercerita....different places of gathering different cerita...cerita ttg kisah n kenangan dedulu masa kat ITMCK...havoc sungguh apartment Ma Maie malam tu...bilik sebelah2 pon ber wassap and gelak2...that was fun..!!

Ni acara sebelum ke rumah Ticer Naj...kita org singgah JPO so harus la ada yang shopping bagai kan ekekekeke....masa ni sbnrnya Lis and the gang pon ada tapi ai pon pelik pesal tak ada dalam pics ekekkekee...


Ni acara pagi hari sebelum we all balik ke KL petang tu..jenjalan JB sebelum sarapan pagi...leh nampak Spore dr sebelah sini...**terus rasa nak jejak Spore lagi ahaks...** dan rezeki kami di JB sangat la murah...my porem fren Elly siap suruh kakak dia buat kan roti tuk kami sebab kakak dia satu apartment ngan apartment kami...thats our sarapan pagi plus mak Maie pon ada sediakan sarapan...Alhamdulillah atas semuanya...


Ni gathering kat rumah Zura in January 2014 if i'm not mistaken..masih muka2 biasa je yang datang...small gathering yang meriah...as usual acara makan2 and as usual i nya umah paling dekat ngan umah Zura so selalu la nampak my face kan ahakssss...


Over the lunch gathering kat Melur and Thyme KLCC in Feb 2014...small gatherings tp as usual meriah and leh nampak muka happy antara kami...thanks Ita J sebab gigih datang dr Seremban...thanks Ita A sebab datang dr KLIA jugak kan...thanks Mak Maie jugak...thanks to all...first time tgh Chom Y ngan uniform...segak sangat okehh...thanks kepada yang belanja tuk hari tu....


Ni pulak perjumpaan kecil2 in June 2014....berbaju kurung sebab baru balik dari Kedah and terus ke kenduri kawan ayah and then lajak ke rumah Zura...sampai agak lambat kalau tak silap and malam nya me and Zura sesama hantar Mak Maie ke KLIA...




Raya Gathering DIA ITMCK in August 2015...actually ni acara tuk whole batch DIA89 tapi yang datang tak ramai mana..memasing ada hal...so ni antara yang hadir...acara membaca yasin where Novie lead the Yasin recital..then acara makan2 and acara bergambar...tu jer ladies yang hadir..tp still meriah...thanks Leena yang datang all the way dr KK...thanks for everything yer Leena...hoping for next event ramai yang dapat menghadirkan diri...




Dan finally...ni gathering di hari Deepavali Nov 2015...sangat meriah...sangat n sangat meriah...awesome sangat...we have Ticer Naj and Mak Maie all the way dari JB...Ita J dari Seremban...and the rest dalam area Selangor and KL ...we had so much fun...pics on this event pon banyak kat FB...super duper awesome...macam biasa acara makan2 and ayahanda n bonda pon ada sama...Alhamdulillah kami solat Zuhur and solat hajat serta membaca yasin beramai2 di sempurnakanole ayah...and this is my write up on the event at FB :

Hari ni 10.11.2015...kami iron ladies ITMCK bergathering lagi kat rumah Zura..we have maie and naj dr JB..we have aie,ros,shidah,eza,mekda dan ros serta family zura..mak ayah pon ada..bekpes soto..ada oreo cheese cake..ada moist choc cake..ada my cheezy shepherd pie..ada cheese tart..ada bahulu gulung..
Lunch nasi putih..gulai lemak daging salai,ikan bakar,ikan pekasam goreng,ulam2 ijau..ada sambal belacan..sambal budu,sambal tempoyak,teh tarik and air grape..buah2an..meriah sgt menu hari ni..menu penuh kasih sayang...
Harap next gathering..ramai lagi ladies yg akan join..kena gather sebanyak mungkin iron ladies ITMCK...kita sesama mengharung sessi pembelajaran Dip In Accountancy-AC10 di Kelantan..gigih belajar tanpa jemu demi sekeping diploma...bertambah meriah bila tgk gambar2 lama..and setiap gambar kita ingat acara apa..best sgt kan...
Rasa happy sgt dgn persahabatan yg tulus ikhlas..yg penuh kejujuran..terima kasih semua!!semoga kita semua terus di beri kesihatan yang baik2 di bawah rahmat dan hidayahNYA...
๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
Meh tgk few pics yg menarik...kenangan terindah sebelum berakhirnya 2015..
๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜

Sebenar nya banyak je perjumpaan lain...tapi mcm tak jumpa lak pic2 tu..cari kat FB lappy ni slow ya amat...asik la hang lappy ni sobs sobs..ada acara makan2 kat rumah Aie...acara makan2 bersama Aie and Zura kat Aseanna KLCC...ada acara makan2 myself ngan Lis kat Kedah...and ada juga sesekali jumpa Chom Y for tea time..jumpa Zura for Dinner...as usual semua acara makan2 n nyembang la kan ekekekeke...



To all...thanks yer atas persahabatan ini...syukur sangat atas anugerah ni...syukur atas persahabatan yang tulus ikhlas dari semua...and this entry mmg Azie hadiah kan buat korang semua..Iron Ladies ITMCK DIA89...semoga persahabatan kita berkekalan till Jannah...sayang korang semua selamanya...!!








Note :
i..
may not have many friends..
but..
at least i know..
there's a few who loves me..
thanks dear darlings..!!






No comments: