Wednesday, June 23, 2010

Yay..It's Universal Studio Singapore

yay...at last sampai gak kat Universal Studio Spore..sama je mcm kat LA..ada big globe written Universal Studio..semua org nak amik gambar depan ni..so am i haha..dulu kat LA and now Singapore...best best...mcm tak percaya lak i been to Spore and Universal Studio Spore..but am glad i made it ngan hasil usaha sendiri gittew...**banyak duit katanyer???huhuhu den nyimpan la bulan2 nak p bercuti..takkan nak tunggu duit jatuh sederap depan muka...dalam mimpi ler haha**

so first place we all p...this Far Far away Land..istana Shrek ngan Fiona daaaa...yg ada kat area ni cuma kedai2 n shows..3d show ngan donkey live shows..the ride lom ada ..masih dalam pembikinan katanya but still i love the place..best and the show pon best...since no ride kita org pon apa lagi..acara bergambar je la..awal2 dah kena beli rain coat..ujan da di pagi hari huhuhu

ni la dia...donkey live show..tapi before masuk show tu ada lak this 1 guy dok cita abt the show..nice guy..hensem tapi mcm gay pon ada wakakakaka..suka wa arr nak kata apa kan..wa yg p tgk n blog wa kah kah...but both 3d show n donkey live show ni best..love it...**cuma sedey ittew shrek n fiona tak kuar da..ujan time pagi adehh..frust dowhhhhh** and mostly no camera allowed during the shows..nak tau kena la p sendiri hehehe...

kuar je dr show..as usual ada souvenir shops..as usual mahal tuh..so bergambar je la kan ekeke...but i bought this 1 mug..gambar anak shrek n fiona...comel jer...hehe..err harga jgn di tanya..dah tentu ler mahal..and i bought few key chains too...patung shrek pon cantik tapi tak beli pown..tapi masuk all these souvenir shops..mmg teruja n best sgt2...**err..me sabar kan diri sendiri supaya tak soping sgt kat kedai2 neh haha**

dabes area far far away nya place...we all masuk area jurrasic park lak..**actually ada area madagascar tapi still lom bukak..they still renovating..frust arr...**area ni ada ride yang mcm kat atas tu..me tak naik arr..lily n naim je naik..wa amik pic jer..waiting time nak naik ride tu almost 30 mins tu...dah arr kepanasan gila pas ujan pagi tu..

and ni lak..the main attraction ride kat Universal Studio Spore...**kat Universal Studio LA pon ada ride ni..and i survived the ride haha**..tgh beratur nak go for Jurrasic Park Ride...naik mcm boat and lalu kat water stream...kiri kanan ada effect dinos...and mcm ride lain akan menjunam ke bawah at the end..part menjunam tu leh ilang nyawa rasa haha..too bad no camera allowed..and waiting time nak naik ride ni..45mins to 1 hour..kena pakai rain coat gak..sebab they already warn us that his ride leh wet n soak haha...and we survived the Jurrasic Park ride..hak hak

and again..the souvenir shop...tak beli apa2 gak...damn expensive kalau convert hahaha...cukup la masa muda belia dulu beli kat LA tshirt i survived jurrasic park ride red color..skrg tgk jer la hahaha...

pas jurrasic park ride..we had our lunch n pastu jenjalan and bergambar...there's 1 show on how they make a movie..lupa tajuk ngeh ngeh tapi dalam studio je depa buat..cita pasal kilat sabung menyabung..ujan lebat..ribut and bumbung umah tercabut..lampu semua bergoyang2..terbakar la..bot karam la..and ada live telecast dr tv..mcm real tuh tapi sebenarnya semua dalam studio..dabes show semua yang tercabut..tumbang..bot karam back to normal..**cemana nak explain ek haha..kena tgk sendiri la hak hak**..

pas show tu we all jenjalan kat hollywood area...bergambar je la as usual..nak naik battlestar nyer ride takut muahahaha..kang turun ride pening sapa nak tolong ekekeke..not the very adventure kan hak hak...

and then...yey showtime..the waterworld show time..**korang ingat tak cita waterworld...semuanya buat dalam studio je sebenarnya hahaha..** best show ni...tapi kan..before show dia main simbah2 air..bukan skit..sebaldi n bebaldi2 tuh..and konon buat muka menten tanak basah tapi kena gak simbah..tak pakai rain coat time ni sebab dah buang pas Jurrasic Park ride hahaha..makanya pasrah je la hahaha

hak hak...after the show..apa lagi mari kita bergambar ehehehe....ensem2 tuh...pilih la mana korang nak ekekekekekekekeek



dabes semua show...so acara berjalan sambil bergambar n masa ni baru semua watak2 kartun kuar..baru leh bergambar and as usual kena queue la nak amik gambar ngan depa neh...hehehe....

ni lak kat luar Universal Studio...dah almost 7pm masa ni...lepak kat luar jap...beli choc resse...best sgt2..rasa mcm kat msia tadak pon..ntah arr lom jumpa lagik hehe..pastu p beli popcorn atas ni..sedap..cheezy n caramel flavor...nak lagikkkkkk...adeehhhhhh ehehehehheee

ni lak...dah malam pon..on da way p HRC nya hotel we all singgah bergambar sana sini and singgah kat butik VS..am treating myself here..huhuhu..and at last dapat gak apa yg nak sgt2 di beli hak hak..yer..puas hati..sebab beli guna my own money..err ye la takkan beli kai duit org lak kan..keh keh...

and abis la seharian kat Universal Studio Singapore..puas hati..best..and kalau ada sesapa nak compare ngan Universal Studio LA..abaikan..jauh beza but at least ni kat Asia...and reasonable price compare nak pi LA tuh huhu....and am aiming for another trip lak next year..hak hak...**tungguuuuuuuu...**

7 comments:

yatie sawanila said...

beshnyer... apa pun kena tunggu baby besar dulu... syok tak?

MummyMyra said...

best..syok sgt...it's in Asia..hehe..dekat skit compare to LA :P

hayayou said...

takat ni blum ade napsu nk pegi...tunggu ade rezki belebih2,insyaAllah...

Anonymous said...

aku kejelesan... wwaaa... nak g tp ntah bila, tawun depan la jwbnyer.... huhuhhu

MummyMyra said...

hayayou...

kalau ada keinginan buat mcm wa..bebulan simpan sure leh p...

anon..
p jgn tak p..best :P

Shopaholic Mama said...

wah you dah ke USS? Kita kat sini pun belum step in, tunggu dulu. just to make sure the rides semua betul2 selamat, baru pegi..hahaha

MummyMyra said...

S mama...

am at USS early june and the rides are all safe...ok je i naik hehe..anyway am happy n suka.. :)