Sunday, October 17, 2010

Naim yang bersimen lengannya..

This is all abt Naim..baru belajar naik basikal last week..so suka arr ptg2 je kayuh basikal..tapi selasa last week lupa nak brake boleh??and jatuh..luka sana sini n paling teruk kat lutut till now..calar balar kat muka n lengan..tapi tangan kiri tu mcm tak leh gerak..mcm pelik so sapu minyak..and till friday mcm susah nak straight..so sabtu bawak pi hospital selayang to check..

masa sampai2 kat Hosp Selayang..screen kat area Triage..the paramedik kata maybe patah and kena xray to confirm that..terus depa pakai kan anduh tahan lengan Naim..

pas masuk bilik doktor..then x ray..than doktor konpem kan patah skit je kat pergelangan tangan n still kena plaster but tak yah tarik tulang..**lega gak la hehe..sebab tarik2 ni kalau kena besi ngeriiiii**...pas doktor explain semua..tunggu turn plak kat area dressing room tuk plaster lengan Naim

ni memula test tgn cemana...**adik dua org siap tanya napa amik gambar bagai..yer arr dik..wat kenangan n nak masuk dlm blog arr..apa lagik hahaha**

proses membalut ngan kapas basah bermula...

kata adik2 dua ni..memang kena balut ngan kapas basah dulu so tat simen tak kena direct to kulit..yo la dik..dah keje ko buat je la heheheh

now proses balut ngan simen lak..simen ni dlm gegekung jer actually..depa rendam dlm air suam bila dah lembut depa lilit lak kat lengan naim..bergulung2 gak la depa lilit sampai naim kata beratnya rasa hehehehe...

still proses menggulung..and tetiba naim nangis tanpa tau apa punca nya..only he knows i guess..

skrg merata n mencantikkan simen...depa basahkan simen kat lengan naim n ratakan..ala ala cantikkan keadaan lengan arr tuh

proses mencantikkan lengan n meratakan simen esp bahagian siku..

dan akhirnya siap...semua dah ok...terus depa amik anduh tuk support lengan naim..

sampai je rumah..ayah n mak ajak p makan kenduri...so jenjalan ngan tgn bersimen mcm ni la skrg naim..how long??ntah la..kata adik2 dua tu..normally a month plus..tapi on 25th Oct nak jumpa pakar ortopedik tuk kanak2..n see wat they say lak..kalau the doc feel ok ngan balutan simen so teruskan..kalau they need to chg it..kena simen lagi sekali..apa2 kena see the pakar la nanti..

and Naim..i guess no more basikal for u..risau..and get well soon k...**and now mama dia jadik nurse la kalau off atau memalam..basuh berak..mandikan..pakai kan baju..hehe...suka Naim..sengih2 je ekekeke...notty sgt!!**

2 comments:

Lyn Yusoff said...

Azie,

get well soon dear..
jaga ur son elok2.. time2 ni lah dia nak manja2 dgn mummynyer..
hehehhehe

MummyMyra said...

thanks babe..mmg manja..tapi nakal jugak tuh grrr hehehe