Monday, April 13, 2009

Jum Basuh Kereta

Hahahaha...tajuk tu..macam la aku basuh sendiri kan..padahal tak pon...dah lama gila tak basuh kete sendiri...selalu pon antar p kdai je...tu pon liat gak nak antar ekekeke...[ atas tu keta yang lom di basuh..err dlm gambar tak lak nampak kotornya ekekekeke]

so ari tu cuti..lepas bercuti2 malaysia..wa antar kereta p kedai kat area umah..Snow Wash sekali ngan vaccum RM8 jer..tapi kan..wa geram gila ngan bangla senget tu..bila wa tanya..dia kata RM16engget...pastu wa kata apa mahal sgt..tulis kat notis depan tu RM8 je..pastu dia turun kan jadi 12engget..pastu..tiba2 bos melayu dia dtg..wa tanya bos melayu..n bos melayu kata..8engget je..wa pon apa lagi..hangen la ngan bangla ni...terus wa bitau bos dia yg staff bangla senget dia kata 12 engget..bos dia pon panggil dia n ckp apa tah kat bakang sinun huhu..nasib la...

ha...atas sinun tuh..rupa kereta wa lom di basuh ekekeke.....punya la berhabuk...tu tak tgk dalam lagi...ekekeeke..

makanya..acara membasuh pon start..pekerja nya sorang..ya allah sejam lebey wa tunggu..sampai nak ter zzzzzz...ampeh sungguh...

cuaca tak brapa panas tapi p basuh my alas dlm keta ngan air...tapi wa diam kan...tgk cemana dia nak buat huhuhu...
so lepas abis2 basuh semua..dah lap2..dah vaccum..tiba2 dia nak letak alas kaki dlm keta..apa lagi..wa ckp la..lum kering pesal letak dlm kereta??terus dia vaccum bagi kering hahaha..banyak songel kan wa..tapi kereta wa..takkan la nak letak alas kaki basah..busuk arr keta wa nanti..grrrrrr...

so akhirnya...siap la keta wa...seperti pic di bawah ekekeke..and pastu wa terus zasssssss balik umah sebelum hujan turun..kang rugi je wa basuh kete ekekeke....sayang keta oooo...keh keh....

5 comments:

haya_yaya said...

perggghhh....bekilat!!!bpe kilo daki la tu...
kl-kuantan-kl
gombak-TTDI

faizal said...

takut jer nk basuh kete hujan2 nih huhu

MummyMyra said...

haya...huhuhu tu la pasal...masa cuti panjang tu lepas balik dr kuantan baru la membasuh..ekekkeke

faizal..ari tu pon cuak je masa tgh basuh..takut tiba2 ujan ekekekeke...

Me, Mrs Taj said...

me punya kete dh sebulan tak basuh!!! bila nk gi basuh ujan turun, bila tak de rs mood nk basuh ujan tak turun pulak...ouchhH!

MummyMyra said...

mrs taj...dah sebulan tak basuh la tu..tu yang kena gak p basuh ekekeke.....