Wednesday, July 15, 2009

Perlukah Melaga-lagakan Pendengar??

i was on my way back home dr Nilai 3 petang tadi..and terdengar kat this radio yang sememangnya panas sampai isu yang di perdengarkan pon panas giler..and cita dia mcm ni..

" this 1 guy named Jiman called and tgh hot n spicy ngan bos dia a lady..this Jiman siap maki2 bos la kata mulut mcm longkang la apa la sebab bos dia marah2 dia depan staff2 lain and Jiman also said that bos dia selalu je nak marah2 dia..and this radio station yang panas membara ni put this Jiman on hold and called Jiman's bos..a chinese lady bos..and this radio station terus let the lady bos talk to Jiman and pengacara radio tell Jiman to lepas kan kemarahan Jiman kat bos dia [ sebab before that the 2 pengacara radio tanya Jiman samada Jiman berani tak marah2 bos dia depan2 n Jiman kata no hal..ye la org tgh marah kan..]..and the lady bos tanya Jiman apa hal n kenapa nak marah2 and maki2 dia..and Jiman terkejut n cuba putar belit cita yang dia tak ckp apa2 n tadak apa2 berlaku and kata yang these pengacara radio buat cerita..pastu dia dropped the call.."

persoalannya kat sini..perlu ke these two pengacara radio melaga2 kan staff n boss n ask pendengar lain call the radio station n bagi pendapat..??

my 5sen opinion...Jiman tgh marah..tak payah la the pengacara radio nak besar kan isu ni..and Jiman cuma nak meluah kan rasa marah dia..itu hak Jiman nak luahkan kat radio..[ and kalau penerbit rasa Jiman nya cara keterlaluan..tak yah la on air kan luahan Jiman tuh..] and as a profesional..sepatutnya tak yah la the pengacara jadikan isu..call the bos..ask Jiman to marah2 the bos and mintak caller to call n bg pendapat..ni leh mengeruhkan keadaan..

hurm..ntah la..kita tgk apa akan jadi seterusnya..and wat say u ppl..abt this matter??

6 comments:

Sham Hardy said...

tu mesti X-Fresh.fm right?

Mrs Taj said...

dgr jugak isu ni..goshhh mmg hangat la..at last jiman jgk yg kena maki ngn pendengar..mmg tak patutla radio tu call boss jiman..malula jiman lps ni..entah2 kena buang...hiks...

Mrs Taj said...

dgr jugak isu ni..goshhh mmg hangat la..at last jiman jgk yg kena maki ngn pendengar..mmg tak patutla radio tu call boss jiman..malula jiman lps ni..entah2 kena buang...hiks...

MummyMyra said...

sham...kan wa kata radio tu tgh hangat...cuba pk balik radio apa yang hangat membara tu muahahaah...

mrs taj..tu la...for me tak patut radio tu call bos jiman coz mcm melaga-lagakan staff je..patut dia dgr dah la n mintak pendengar lain bagi pendapat apa perlu jiman buat..atau nasihat jiman suruh cool down..

haya_yaya said...

hangat..?hhmmm...sape la dj tu ek...yg pasti waktu siaran bkn time Fafau kan...?

MummyMyra said...

mmg hangattttttttttt...sah la bukan fafau...yg ptg tuh..jawoooooooooooooo muahahaha