Saturday, October 10, 2009

Naim's Lil Hermit Crabs

Hohohohoh....as promised to Naim earlier...today p beli for Naim..lil Hermit Crabs...the price range is from RM5 per piece to RM15 per piece...so i take 2piece.s..yang kcik n sederhana besar satu...kita org p beli kat Pet Lovers Centre kat Sunway Pyramid...gagah gak la nak berjalan dr one end to one end semata2 nak dapat kan natang kecik ni huhuhu...

Justify Full
ha..korang tgk la..yg ijau nya cengkerang tu size besar skit..and yg coklat tu kcik nya..hope it will grow bigger atas jagaan naim n mama dia muahahahaah...and the makanan sama mcm turtle nya makanan...and jugak leh bagi fruits n sayur...and this info org kedai pets yang bagi...atau to those nak tau abt this hermit crabs leh masuk website ni...memacam cita ada atau website ni...atau korang leh google abt hermit crabs..mcm2 result yang kuar...



tgk la...yg ijau ni aktif tu...manjat cengkerang kosong la..ops i beli 2 extra shells tu depa tukar2..these hermit crabs suka tukar2 cengkerang as rumah depa...ala2 bermain ngan cengkerang..and lagi satu bila these hermit crabs membersar, they will look for bigger shells to fit in..kira kena beli shells je la ekeke...tapi shells semua cantik2...and semua ni i read from the website yang me google...sampai skrg dedua hermit crabs ni sik gerak2 je..ketang ketung bunyi dalam bekas tu haha...

and at last...Naim owned 2 lil Hermit Crabs...and hope Naim rajin nak cuci the aquarium huhuhu...once a while mama might help la tuk clean it keh keh....

2 comments:

Rabiah said...

cool! mesti sonang nk menjaganya kn?

MummyMyra said...

tak senang gak..kena cuci selalu akuarium dia..kalo tak busuk hahahahaha