Thursday, November 5, 2009

Sudah potong kah..Vs Kenapa Potong

hahaha...jum kita tgk war between sudah potongkah ngan kenapa potong...meh meh meh...

memula iklan atas ni...sudah potong kah...keh keh..sah2 la suh ptg memana broadband yg guna cable...and korang pon tau kampeni mana kan hahahaha...and mmg la laju kot wimax ni..sebabnya lom ramai kastemer..kalau dah ramai tatau la plak cemana kan..awal2 tak congested sah la laju..and me bukan nak menang kan sesapa..just nak share je perihal dedua iklan ni ekekeke...iklan neh lawak sungguh..and maybe skrg sebis ok tip top sebab tak banyak masalah lagi..maybe..huhu..nobody knows kan...

and iklan atas ni lak...kenapa potong..kan dah lembap...iklan ni hari2 me dgr kat hotfm..and tadi me baru dpt tau..coming soon..to compete ngan yg lelain..atau yg atas ni...akan ada package murah tuk 512kb and 1m...for new customer and new installation..and free wifi modem..waive activation n installation fee..huhu..memasing ada cara nak tarik pelanggan..so best man wins..keh keh..and bila dah ramai kastemer mmg la congested skit tapi we always can call n complaint and get the technician to check..kan kan..customer's right gitu huhu...and jgn la marah2 sgt...1 malaysia..ada budi bahasa gitew huhu..

apa2 pon tentang iklan atas ni..me tak berpihak kat memana2 pon..kat rumah ni pon mmg guna streamxy 1m..and dalam rumah ni kdg2 sampai 1pc and 3 notebook sekali online..alhamdullillah..tak lah slow sgt..tak la masalah sampai tak leh connect atau putus2..and hari tu dapat sms dr maxis..dia offer 2mth free broadband usage to selected customer..esok nak try check kat maxis centre la..apa T&C dia..hehehe..

and to all rakyat malaysia..nak pilih yg mana..tepuk dada tanya selera..1 malaysia kan kita..

Nota Kaki :
T&C Maxis Broadband yg 2 month free...[ saja nak letak sini..so sapa yang ada dpt sms tu..tak yah la susah2 p maxis centre nak tanya2..penat arr p sana tadi...bukan free betui pon keh keh]

T&C nya :
- still kena bayar upfront RM180.00 baru dpt the maxis broadband
- 2 mth free..the 3rd mth kena chg on the broadband chg kalau nak teruskan and the RM180 dia deduct dalam bill postpaid for 6mth [ RM30pm]
- kalau tanak teruskan guna broadband, the RM180 still dia deduct dalam bill postpaid for 6mth [ RM30pm]
- tak la free mana kan..and sapa yg dpt sms free broadband ni..kalau berminat go ahead..no obligation kan kan..
- me nak guna streamyx kat umah ni je la..huhu...

3 comments:

Mrs Taj said...

tgh duk pikir2 lagi mn yg sesuai...

MummyMyra said...

streamyx ada new package...leh tanya2..insya allah me leh bantu hehe..

rull said...

dalam hal ni.. user kena pk which one yg dia nak guna.. kalau pk utk pengunaan mobile..better amik P1..kalau dok umah je better amik streamyx...ada perbezaan yg jelas dan nyata terhadap 2 servis tu.. 1 is wireless (tanpa wayar) - depend on signal dan 1 lagi dengan wayar (kabel telefon) di mana signalnya lebih stabil. So..kepada sesapa berminat utk register memana service broadband..silalah hubungi saya (agent broadband berdaftar) ..hehehe