Sunday, March 1, 2009

Tea Time With Baked Mac Cheese

Yehaaaaaaaa....ptg tadi ujan je...huhu...sebabnya...first time dalam hidup...wa buat baked macaroni cheese and ianya berjaya dengan jayanya ekekekeeke...its start pepagi tadi..pas bekpes..was thinking wat to do in da evening..since my sister ayen n anak2 dia nak dtg...so p giant..carik bahan2 nak buat the baked mac cheese...pastu dah beli..balik umah and terus siapkan bahan2...


so hasilnya...tadaaaaaaaaaaa....dr perencah...gaulkan ngan macaroni..pastu siapkan mac cheese nya sos...pastu tuang atas macaroni dalam loyang...pastu letak cheese atas tu...mozarella cheese tadak so guna slice cheese n potong kcik2 tabur atas tu..hehehe


and akhirnya...yehaaaaa...my baked macaroni cheese...adik2 kata sedap..keh keh..err..satu pujian tu..tima kasih la adik2...sebab pertama kali dlm hidup buat neh..tu yang ujan tak benti je ni ekeke..

errr...wat makes me terpk nak masak this baked macaroni cheese...semua ni lepas baca entry Mrs Taj [ click je..terus link ke entry mac cheese dia]..mmg teruja nak buat sebab nampak sedap..nak beli mahal ooo...ekekeke...and selalu suruh my lovely fren lia buat kan..ekekeke..dia pon selalu buat..sedap..n pandai masak tuh...so apa lagi siang tadi godek entry dia..salin bahan2 nya..n cara memasak plak it links to this blog resepidiana...so dgn gigihnya wa membuat sehingga berjaya...n tadi jumpa my two lovely frens..kwn biasa la..yaya and Lia...so bawak kan la sikit..bg kawan2 rasa..pestime tuh buat keh keh..[ bila pulak la nak buat ni kan muahahaaha...]

and ujan masih lagi belum berhenti [ masa aku draft ni..dok ujan lagi..] ..and i feels so dissapointed..my offers always end with a rejection..not once..not twice..but always..my effort to help also always end with rejections..but till when..maybe..maybe..sehingga ku menutup mata...only god knows..and i knows..unfavourable!!

....but thanks a zillion to all for the help.....

3 comments:

Diana-k said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
sedap nyerrrrrrrrrrrr!!!!

Mrs Taj said...

sedap kn? kn? hulur la kat sini sikit kak..nk jgk merasa org lain buat...

MummyMyra said...

diana...sedapppppp...tak siap2 amik resepi tuh..

mrs taj...nanti kalau jumpa2 leh cuba buat lagi hehe...sedap taw..