Friday, June 26, 2009

"tanak eksiden simpan keta dlm bilik la"

hello abg pakai cap WK?7090...suka hati saya la nak bwk kereta saya ke mana2...dan cara saya bawak kereta bukan nak tempah maut atau suka2 nak eksiden..saya bagi signal n berada di tempat yang betul tuk ke lane sebelah kanan sana yer...yer betul kereta abg pakai cap WK?7090 mmg banyak calar bakar bekas eksiden and abg pakai cap WK?7090 suka mcm tu kan..tapi saya bukan mcm tu yer..saya tak suka kereta asik kena langgar and bercalar balar... HARAP MAKLUM YER!!!!!!!


hurm...korang nak tau tak..napa tajuk macam tu n napa aku marah sgt2..mcm !@#$%^ jer tadi...korang tengok la map yang aku lukis atas tu [ lukisan tangan yang tak cantik sebab aku tadak seni melukis..]...korang nilai kan la sendiri ek..aku berada di lane yang betul...dan aku nak pergi ke lane yang sepatutnya and aku dah bg signal ke mana aku nak pergi..sementara tu..sebelah kanan aku ada lah kereta abg pakai cap WK?7090 yang sepatutnya dia ke lane pertama sebelan kanan sana...bukan pergi straight ke arah esso...and akhirnya tadi masa aku nak corner ke seken lane sebelah kanan sana as in the pic..banggggggggggggggggg...dia langgar kereta aku daaaaaaaa...kereta dia KIA WK?7090..mmg dah calar balar la..aku pon benti..and dia benti gak..kuar2 dia marah aku kata aku salah...mmg menaikkan darah aku la..aku dah duduk lane betul..aku corner kat lane yang sepatutnya..tiba kena marah...pastu kata dia bz..elo abg pakai cap WK?7090..ko je ke bz..aku ni tak bz ker...?????

** pic atas tu..map aku nya lane n where am going serta kereta abg pakai cap WK?7090 and where he's going..and pic lain tu adalah real place where the situation is..

pastu dia leh kata kat aku.."kalau tanak kete eksiden simpan keta dlm bilik la.."..elo abg pakai cap WK?7090..ada otak pakai la..ada boleh ke simpan kereta dlm bilik???boleh kalu meh tunjuk sini nak tgk..!!!kalau simpan keta mainan tak yah cakap ek..this is not funny!!

pastu dia marah2 n kata mmg aku yg salah and berlagak sungguh konon2 bz nak jumpa kwn la apa la..and amik no tel aku kalau nak ke workshop kawan dia kat sri petaling..mmg la skit je kemek dia n tak brapa perasan sgt tapi sakit hati gak la..aku jaga elok2 ko langgar lak n pastu kata aku salah......ntah la..angin gila aku ngan lelaki yang tanak mengaku kesalahan sendiri walau terang2 dah nampak sendiri salah..aku ada ckp aku pakai keta nak kuar carik nafkah as aku ada tanggungan..and dia ngan belagak leh kata dia ada anak gak 3 org..so who cares..and dia siap kata tgk keta saya kemek n calar sana sini..biasa la adat bwk keta kat jalan raya...aku mmg tak leh terima alasan ni..kalau abg pakai cap WK?7090 suka kereta kemek2 n calar2 then its up to u la..tapi tuk aku..aku tak suka sebab aku hargai kereta aku yang aku beli ngan hasil penat lelah aku kerja...

mmg menaikkan darah aku tul ngan cara abg pakai cap WK?7090 handle apa yang berlaku..and is this called road bully??and tu korang2 yang baca entry ni...cuba la korang tgk..salah aku ke salah abg pakai cap WK?7090...sebab as for me aku rasa aku dah berada di lane yang betul and dah bg signal pon nak alert ppl yg aku nak konar ke lan kanan...

and now its open to u ppl yg baca..nilaikan la..am i wrong here???or abg pakai cap WK?7090 yang salah...

grrrrrrrrrr...kemarahan masih lom benti ni..tingat je sakit hati..isk isk isk.....

4 comments:

haya_yaya said...

apesal kete korang dua position tebalik?nk terus kiri ptt lane kiri la..mummy,lu pn lane salah daaa...lu ptt dok kanan kalo nk kona..

MummyMyra said...

tu bukan keta wa...tu pic saja...wa nak ke kanan depan seken lane...dia nak terus ke esso tapi amik lane kanan napa...wa dah lane yang betul sebab ada traffik light..wa nak konar kanan ke seken lane..mamat tu lane kanan sebelah wa tapi bukan nak ke kanan tapi p terus...wa salah ker??rasanya wa dah lane yg betul

miss dilla said...

kak azie...
bakar jer kete die lain kali....
xpun bg pecah jer cermin kete die 2..
dah die pun kata xkisah kan kete die kemek sana sini...
kata adat bwk kete di jln raya...
apsal plak die nak suh kak azie pegi kat bengkel kwn die??
nak charge lebih la 2...
nanti mark-up tinggi, pas2 bahagi dua...
mesti punya la...
kalo kak azie jumpa die lg, lempang jer muka die 2...
ajak jer bdk2 vads yg muka mcm pecah rumah skit..
pegi bengkel kwn die 2..
tgk die nak wat per...
muahahaha....

Ezzmal said...

suoh dia simpan kereta dia dlm sluar lah!!!