Wednesday, May 13, 2009

Lesson Learnt....On Mother's Day 2009

Akhirnya....i learnt something during Mother's Day 2009 [ the above pinky google logo..tribute for mother's day celebration which appear at Google.com.pk ]..bit sad tapi i have to admit it...

and...hari ni..i just nak write wat i have learnt on Mother's Day 2009..kenapa baru sekarang nak paham..n kenapa dr dulu tak paham2 kan...kalau org sibuk2 tanya perlu ke cita semua ni kat blog..yer aku nak cita kat sini..sebab nanti bila Naim besar...sure dia akan baca..skrg ni dia tak paham apa tapi hari2 dia akan tanya napa mama nangis..yer..1 day bila dia dah besar n baca ni..maybe dia paham why aku nangis..

and the story goes....
aku tak pernah harap apa2 wish..tapi selalunya..setiap tahun..asal tahun baru ke..sambutan tahun baru hijrah ke..hari raya ke..dah jadi trend semua member2 akan wish tru sms..dia pon tak penah ketinggalan..cuma hari ibu kali ni pelik skit..sebab tadak lak dr dia2 tuh..cuma bila sms masuk...am happy..member2 nya wish semua best2 tapi aku sebak..nan ado..
aku tau..aku mmg bersalah kat dia..tapi aku tak penah buang atau ketepikan dia..tak pernah sekali pon nak buat kat dia mcm tu...aku dah cuba memacam tuk mintak maaf kat dia..sms,email,message merata ceruk dan termasuk melangut depan rumah dia..mengharapkan satu kemaafan..[ stupid of me kan..tapi who cares..] tapi tak jalan gak...dont get a chance to talk pon..dont even been invited but was asked to leave...and at the end..i have to admit..i may not welcome anymore kot..i guess la...sebab mcm my fren yang aku syg penah kata..sekali sudah jauh hati..semuanya takkan sama..dan sehingga ke hari ini..hati dia masih lagi tak sejuk dan aku rasa sudah sampai masa nya belajar menerima wat people wants n bukan wat i want.

and lagi satu..aku tak pernah rasanya nak menyakiti dia..tapi still menunggu sms dan tak ada jugak...and petang semalam dia email and wish hari ibu tuk aku and explain something.terima kasih atas ucapan tu..and am sorry if i make u write and wish me..which aku tau tak sepatutnya aku meminta..[ tak malu kan..mintak2 lak aku ni ]..dan aku tak keje pon time tuh..elok je melayan game kat notebook masa tuh..

aku tak penah mintak apa2 selama ni..cuma nak dia maafkan aku je..tapi lelama makin aku pk makin aku sedar..yang aku kena stop asking..susah dia adalah susah aku..sakit dia sakit gak la aku..dan ada sesapa cuba nak wat pasal ngan dia mmg aku geram gak la..senang aku insya allah tak penah aku lupa dia dia dia n sesiapa saja..

aku selalunya akan cuba tolong kwn2 aku atau pon dia..mana yang termampu..tapi aku tau...tak sama ngan apa yg pernah dia ceritakan bila dia terima sesuatu pemberian masa dia susah dalam bentuk wang ringgit dan masa dia cita tu dia sebak dan rasa terhutang budi sangat2 kat kawan dia..

kalau dia terharu ngan pertlgan kwn dia ni...aku jugak ingat sampai mati...ingat sampai bila2 yang dia dah selamatkan nyawa aku..walau dia sibuk hari tu..dia tolong aku jugak...kalau dia tak ada hari tu and tak tolong aku mungkin ari ni aku tak menulis kat sini dah kot..pertolongan yang tak terbalas sampai mati..

cuma ari ni aku terima perubahan yang terjadi dalam kehidupan hari2 aku...mmg mula2 rasa sedih..miserable..tapi akhirnya aku kena accept yang kalau hilang seorg means maybe aku akan hilang sorang demi sorang yang lain termasuk hilang 'adik' yang bila semuanya ok..'adik' juga akan ok ngan aku....aku sepatutnya sedar dari dulu sebab at 1 time dulu aku rasa malas nak jumpa sesiapa sebab mcm ilang punca tatau nak cakap apa bila jumpa..tapi tak la pulak nak berdendam..

yer..hari ni aku learnt something..and at last aku manage to paham wat ppl wants..and bukan nya based on wat i want..and before aku benti menulis tentang betapa miserable nya aku hari tu..pls read below..

to all my dear frens..frens..frens..yang kenal aku ngan nama meera..mami..mummy..myra..kak azie..kak mazizah..aku nak mintak maaf sangat atas semua salah aku sepanjang kehidupan aku..mungkin ada aku buat salah dlm tak sengaja...pls maaf kan aku..and also halal kan makan minum aku selama ni..[ mcm nak mati esok je aku ni kan..buang tabiat kwn aku kata haha]..pls maafkan aku yer..and thanks tuk semua nya...
and there's a quote..
" in our everyday lives..ppl do come n go..and we have to accept it no matter wat.." and...am accepting it now.. :)

so..my miserable feelings stopped here..and i will not write abt this feelings anymore...as life has to go on..coz i already learnt a lesson... :)

4 comments:

haya_yaya said...

lagik pening la bace...ape kes?

MummyMyra said...

haya..

dah habis kes...dah tutup rapa2 dah..

sihat ker??lama tak jumpa kan??

Me, Mrs Taj said...

me tak tau apa cite disebalik entry kali ni..tp me tau mesti sis tgh sedih ni...anywy, be strong sis! take care...

MummyMyra said...

mrs taj..am ok already..dah leh terima dah...awal2nya susah nak terima hiks..

thanks..u take care too..