Saturday, May 16, 2009

Teringin Nak Makan Moi

hah...tiba2 terasa nak makan moi...errr moi???kalau org nun di Utara sana sure tau apa dia moi kan..

moi ni..nasi bubur...pastu makan ngan lauk yg bertumis mcm atas tu...bahan2 tuk tumis..ada ubi kentang potong dadu...bawang besar potong dadu gak...and ayam atau daging potong dadu...kalau letak sotong kering lagik la sedap..pastu tabur kacang tanah yg dah di goreng and di buang kulit...perghhhh lagik la sedap...and cara2 nak buat senang jer..tumis bawang n cili kering yg dah di blender..agak2 la nak pedas mana..pastu dah naik minyak letak ubi dulu..kasi ubi empuk...kalau ada daging leh letak sama..pastu letak ayam...letak bwg besar...and agak2 dah kering kira dah masak la tuh...

so..nak masak kejap jer...nak siapkan bahan maybe renyah la skit hehe..and bila dah siap leh makan panas2...sedap tuh..and me suke letak kicap..all the while mmg me ske makan mcm ni..ada yg tak letak kicap..just makan bubur kosong ngan lauk tuh..and ni pon kira tuk diner hahaha..sebab masak banyak tadi..huhuhu

and malam ni lak..final tuk AF7...erm erm..tingat dulu2..asal final je wa sure melepak ngan member tgk sesama keh keh...tu dulu..skrg duk umah jer la..[ those were the days..kan kan..]..so korang rasa sapa juara??wa nak Hafiz juara...wa tanak la dak kai celak segala tu juara..tak ske..huhuhuhu...[ ampun kat peminat2 si pemakai celak itu..ekekekeke]

8 comments:

mie said...

moi!!!
lama xmakan....
gue pun suka mkn moi...
hahahaaa

MummyMyra said...

hehe...sebab dah lama tak makan la me masak moi tadi...sedap...

*ayu* said...

sedapnya!!!! (sambil ketuk2 pintu rumah kak myra bawak mangkuk kosong)

yati said...

moi.... tak pernah dengar cam menarik jer

MummyMyra said...

ayu...meh meh rasa meh...this is my all time fav...

yati...mmg sedap..as i said all time fav..resepi dr arwah nenek...turun temurun...

kalau suka bubur nasi..cuba la...

MuMMy slurppp said...

ermmm... nampak cam sedap...

Me, Mrs Taj said...

me pun moi utara..dh lama tak mkn..akak, hulur sikit leh?

MummyMyra said...

mummy slurp...mmg sedap..sebab thats my fav..

mrs taj...meh meh..sila la jamu selera..kalau demam2 mesti nak makan moi jugak..