Tuesday, May 19, 2009

Amazing Blog Award From Mrs taj

ouch....terkejut sebenarnya...sebab dapat award ni dr this sweet lady Mrs Taj...blog sis ni tadak la menarik apa pon..just a story around us..[ us tu means me n naim...] juga cerita bersama kwn2..suka duka semua lanyak kat blog ekekeek..and anyway..thanks my dear Mrs Taj!!

hurm..sambil pk cemana nak mula menulis ni ekekeke..owh ada soalan rupanya...so let us start from Q1 sampai the last Q..jums..

1. copy award di atas untuk diletakkan di blog anda
- yeah am done with this..senang jer neh..haha

2. nyatakan 5 jenis fakta menarik tentang pemberi award ini
hah..5 fakta menarik ek...ok jum kita baca abt this sweet lady..
- she's a mummy to lil boy Azim yang sangat cute..comel..nakal..bijak..and hensem..kenapa hensem??sebab mama dia cantik banget tuh...

- kenal Mrs Taj masa gathering our famous blogger..Red Mummy..masa tu me duk ngan Yaya je..tapi sekali sekala dok jeling Azim ngan telatahnya yg comel..and wah Mrs Taj ni mama Azim rupanya..kecik je orgnya and pastu berkenalan n bergambar bersama...

- suka baca blog dia..mcmc2 cerita ada...dr cerita masakan..[ and learned to cook baked macaroni cheese hasil dr resepi dlm blog Mrs Taj taw...] cerita telatah Azim..cerita hadiah2 tuk keluarga n kwn2..cerita susu anlene pon ada..yes...Mrs Taj penggemar susu anlene..

- hah...bila baca blog dia..me tau dia suka sgt p ikea..her fav shopping place..kan kan..and dia suka beli lukisan tuk hiasan dinding rumah dia..i bet her house mesti cantik kan...nanti wat open hse raya tau huhu

- ok yang last ni..Mrs Taj now ada Azim..and she's trying for a second one...and me doakan moga termakbul hajat di hatinya...insya allah...kalau ada no 2 nanti..ada la kawan Azim kan...and Azim jadi abg..cute jer kan..hehe..

and abis la 5 perkara pasal Mrs Taj yang bg amazing blog award to me..and now..next Q..

and dapat gak award ni dr my fren haya...and here's 5 facts abt ms haya..

- kenal Haya dr yahoo group KLM...pastu lepak2 sembang2 kat skype..pastu kuar lepak2 menum2..karoke sesama..
- Haya ni suka sgt ngan kucing..mcm Ms NEA jugak...siap bwk kucin dia jenjalan sama tuh
- Haya ni selalu lepak menum ngan hubby dia..Mr Amir...melepak bersama2 ngan me and Ms NEA..siap buat word search puzzle tuh hehe..siap timing tuh..kan kan..
- Haya ni baik orangnya...tak rugi sapa kenal ngan dia..am just happy being wit her and Ms NEA..bergelak ketawa bersama2..
- Ms Haya kita ni...pandai jahit manik2 kat baju oo...santik2 manik yang dia jahit...selaly tgk adik beradik Ms NEA tempah jahitan manik kat Haya...cantiks....

and tu je la 5 fakta tuk Ms Haya...siap tambah kat sini je hehe..boleh gittew??huhu

3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
- adoi la..wat shud i write ek...kang terlebey suda ada lak ngata me cakap besar muahaha..tapi kdg2 apa yg me write seharian ada lah myself yg sebenar..thats my real feeling and myself in my everyday life..so here's a lil bit abt myself..
** am a mother to my Miyan Naim..[ Muhammad Imran Naim actually..and pic tu..Tx Ayu The Sun..]..working somewhere in kl..used to bercita2 nak jadi accountant tapi tak kesampaian..to many sad story in achieving my ambition ni and mcm dah give up gak rasanya [ sob..sob..sob]

** me memang susah nak start a conversation kalau first time jumpa..but once dah kenal me akan jadi peramah hehe..and dah boleh bersembang ngan meriahnya..leh bergelak ketawa gak la heheeh...selalunya mcm tu la hehehe....tapi kalau jumpa yang jenis diam..me pon akan diam gak la..n mula mati kutu tatau nak wat cemana hehe

**me suka jenjalan..makan2..shoping2..tapi semua ni kena tengok financial situation that time la hahaha..kalau masa tu financial kata lupakan soping..jenjalan..makan2..makan kena la diam kan diri..hehehee..tapi kalai masa tu rasa lega skit..leh gak la p jenjalan..soping skit..makan2 kat tempat best2..[ err...lama tak makan fajita nachos kat chillis..isk isk isk...]

**me memang jenis yg sensitif..mmg dr kcik..they used to call me cry baby..haha..skit2 nak nangis..and yes..bukan nak mintak simpati ngan air mata tapi when come to somethg yg amat berharga in me..mmg me akan cepat menangis n sedey..and yes it happened quite often lately..

**me jenis tak kisah n berkira..esp ngan family n kwn2..me jenis ikut je..and like org kedah said..jenis hemoi..org kata apa pon me buat derk jer...mmg jenis tak amik kisah..for me..i need ppl around me so y not just follow the crowd n be nice...i guess sebab tu uncle2 suke usik ...sebab depa usik me cemana pon me jenis tak kisah..

**suka lepak ngan kwn2..minum2...sembang2..layan word search masa melepak..dulu selalu melepak ngan my best fren yang dua tuh..tapi skrg maybe memasing bz..so tak berkesempatan nak melepak..and i miss those moments so very much..and love melepak ngan my hensem Tia from FB hehe..juga ngan Datin Nekdy dr FB..and juga kwn2 opis lama yg masih nak melepak ngan me..huhu

**suka tgk wayang..tapi tadak gang nak tgk wayang la..so ikut naim je skrg...cita apa dia nak tgk..cita tu gak la me tgk..hehehe...and the latest movie..xmen wolverine..best best..tak rugi p tgk cita tuh...

** i jenis yang tak reti nak say no...so kalau sesiapa minta tlg selalunya me akan cuba help...walau cemana pon me try to help no matter wat..sebab being a fren me rasa susah cemana kita kena tlg kwn kita..and bukan selalu kwn2 mintak tolong tol tak...apa2 pon me akan tolong..takat yg me mampu..insya allah...even ngan family..tak reti say no walau kdg2 pertolongan tu harm myself akhirnya..isk isk..

**i love my frens jugak...they r so important to me..and once jadi my fren..i akan cuba sedaya upaya will never hurt her/him..tapi once dapat tau my fren hurt becoz of me..me akan sedaya upaya mohon maaf..cuba n cuba sampai my fren maafkan..selagi tak di maafkan mmg miserable la rasa hari2...tapi lelama maybe me akan diam n hoping for a magic happens between me n my fren tuh..

**and last thing abt me..am glad to be here today..writing this blog today...me berterima kasih kat my best fren yang sorang...kalau tak ada dia..i guess am not here anymore..me akan ingat jasa baik dia selamanya..susah cemana pon ari tu dia tlg gak..and to kwn2 yang lain..me ingat korang jugak..korang semua adalah kwn terbaik yang akan me kenang selamanya..tak kira real frens ke...yang kenal melalui cyber ke..atau memana saja...

perghhh...penat nak pk abt myself..and akhirnya abis gak la hahaha...and the last q..

4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
ok..nak 10 org ek..hurm..memula nak choose Ms NEA tapi dia penah ckp dulu..dia malas layan tag hehe...and pastu nak choose Ms Haya..tapi Mrs Taj dah tag Haya jugak...so kita move to next person la as per below..and rasanya tak cukup 10org kot ekeke...ok la dr tak ada lansung kan haha..

memula..
nak tag Ms Hazuri..Ms NEA's classmate..at the office..kecik orgnya..tapi kalau geram garang gak la masa jawab tepon ekeke..kampung dia nun di swak sinun hehe...jenis yg tido awal ni hehe..tapi soknya ngantuk lagi..pelik sungguh haha..

secondly..
nak tag Ms Lily..juga Ms NEA's classmate..tapi tak keje dah kat sini..balik Kuantan nak tolong her mother..baik orangnya..and kuat shoping..sama je ngan Ms Hazuri..adoi la..hehe

thirdly..
nak tag Ms Melati..kenal dia dr google group ada2aje..she's PA to the group's boss..penah jumpa dia masa the group wat gathering kat Tasik Titiwangsa..she's nice..my frens kat FB jugak hehe..

ke empat..
rasa mcm nak Tag Faizal jer...bos and owner group Ada2Aje hahaha...kalau rajin meh la layan tag yer faizal..huhu..nak gak tau abt u..and wat i know abt him..err err..dah ada GF...

kelima..
ni pon rasa nak tag Mie jer..kalau dia rajin nak buat..silakan..huhu..kenal dia dr blog...dia cadangkan tgk cita xmen wolverine..dia kata best..and pastu pinjam pic2 xmen wolverine dr blog dia sebab nak tempek kat my blog..hehe

ke enam..tujuh..lapan..sembilan..sepuluh..
sesapa yang dr FB kalau nak buat sila lah...me nak gak tau ngan lebih dekat abt u all..esp RosJueliana, Ida, Dania, Yani, Zailin, Kairina., Tia Amelia, Mya, Nekdy, Tina, Zureen..and sesapa je la..sila sila..meh layan tag..

huh..akhirnyaaaaaaaaa..siap lah cerita abt tag dr Mrs Taj..pusing ligat pala otak me nak cari fakta abt myself ekeeke..adoi la...and now kita tgk pasni brapa ramai la plak nak jwb my tag ni kan...

to all..selamat menjawab..!!

4 comments:

Me, Mrs Taj said...

amin....

Faizal Rahman said...

sorry mummy, x reti lak nk nyambut2 tag nih huhu

mie said...

wahhh!!!
dh penah dapat tag ni...
thankz, ingat juga kat gue...
heheheeeee

MummyMyra said...

mrs yaj...insya allah...

faizal...aler..huhu

mie..hehe okeh..ingat la..dah pinjam pic2 kena la ingat member2 hehe